Om mej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tobias Fränstam

29 år

Fiskeribiolog

 

Hej! Om du hittat in på denna sida så antar jag att du är lika fisketokig som mig!

Min historia började med att jag var väldigt fiskeintresserad redan som barn, till att det blev mitt största fritidsintresse och slutligen en livsstil, ett kall och ett yrke.

Min personliga fiskestil är starkt präglad av min bakgrund. Jag är född och uppvuxen i Järna vilket gjorde att jag från start fick leva i drömmen med ett grunt grumligt gäddfiske på krokskygga stora gäddor. Efterhand utvecklades fisket och jag har nu fiskat mig igenom alla arter från kanadaröding till gräskarp, men som specialitet har jag fortfarande gädda, gös och abborre. De flesta av mina största fiskar har jag fått på ”tekniker som inte finns” eller ”platser som är fisktomma” och min utgångstaktik i allt fiske är allt som oftast att hitta ett eget angreppssätt och fiska på ett sätt som ingen provat.

Förutom allt sportfiske som jag har hunnit med så har jag även läst till fiskeribiolog vid Göteborgs Universitet och efter det arbetat med forskning, kunskapsframtagning, undersökningar och fiskevårdsåtgärder sedan 2009. Mycket av min kunskap inom sportfisket bygger på de kunskaper jag fått inom mitt yrkesval. 

Det första man måste fråga sig när man skall fånga en fisk är hur den lever, och desto mer man vet kring hela ekosystemet, desto enklare blir det.

Följ gärna min blogg så skall jag försöka dela med mig om så mycket tips och knep som möjligt. Undrar du något specifikt – ställ gärna en fråga i kommentarsfältet!

 

Mvh Tobias Fränstam

Facebook Comments