Revo X – Prestanda och pris i en rulle

Hej!

Som medlem i Team Abu Garcia har jag den glada förmånen att få pröva många av de olika nyheter inför kommande säsong. Nytt inför 2018 är att det på rullfronten sker en riktigt bred uppgradering av många Revo multirullar samt att det tillkommer nya modeller som exempelvis Revo X.

Revo X är en rulle som ABU verkligen satsat på att försöka få till en riktigt bra produkt men till en lägre prisklass. Jag har prövat Revo X som multi- och haspelrulle sedan i augusti då jag fiskade in mig på dem för att använda dem till inspelningen av Perch Fight. Nu drygt 3 månader senare och med många hårda fiskepass och tunga abborrar i ryggen tänkte jag passa på att skriva ett par rader kring hur jag upplevt modellen. Jag är inte mycket för att skriva rullars vikt, linkapacitet eller antal kullager utan går direkt på att beskriva dess känsla och egenskaper.

IMG_0623

Revo X multi

Multiversionen av Revo X är en riktigt bra produkt där jag verkligen tycker att man fått med sig många av de egenskaper som annars endast funnits på de mer exklusiva modellerna. Det jag tänker på i synnerhet är kastegenskaperna.

Av de tidigare versionerna av de billigaste Revo rullarna tycker jag man alltid kastat kortare jämfört med de exklusiva modellerna. I Revo X är detta gap i stort sett borta och med dess magnetbroms är rullen enkel att ställa in för att kasta även riktigt lätta beten. Rullen är väldigt behaglig att fiska med och går jämnt och rent både vid hemtagning av betet eller nära man drillar fisk. Som test har jag fiskat Revo X parallellt med en MGX för att jämföra modellerna. Den skillnad jag tycker är tydligast är att när det gäller den finaste premimrullarna så är mekaniken så fin att det verkligen blir ”veva i smör” känslan. En Revo X går absolut inte trögt, men skall man sätta fingret på något är det just detta jag upplever som den största skillnaden.

För den som vill börja fiska med multirulle rekommenderar jag denna modell varmt eller likaså för den som är ute efter en extra spökombo i båten. En kanonrulle rätt igenom! För den som fiskar riktigt mycket och vill ha de bästa egenskaperna tycker jag man främst skall titta på nya Premier vilken nog är den modell som imponerat mig mest (men mer om denna i ett annat inlägg).

Jag har fiskat mitt exemplar ända sedan i augusti och jag fiskar stenhårt med den än. Det har främst varit bestyckat med Spider Smooth 8 eller FireLine Ultra 8 Carrier lina i 0,12 mm samt ett Villain 7 fot 45g. De mest frekvent använda betena har varit PowerBlades och lättare jiggfiske (5g skalle, 10 g skalle).

IMG_1325

Revo X haspel

Generellt fiskar jag enbart haspel vid dropshotfiske. Detta är egentligen en metod där själva rullen är av sekundär betydelse förutom en aspekt. Nämligen att rullen måste lägga linan rätt på spolen trots minimal belastning! Vissa haspelrullar kan nämligen lägga öglor på spolen när man tar hem löslinan allteftersom man fiskar hem dropshotriggen. Med dagens mycket tunna flätlinor kan detta bli rejäla trassel på haspelrullar eftersom man ofta in märker av öglan förrän vid nästa utkast då det ofta bildas ett rejält trassel.

Min Revo X haspelrulle har fungerat utmärkt vid dropshotfisket och för alla som vill ha en pålitlig haspelrulle till just denna metod så tycker jag denna modell fungerar utmärkt. Vill du ha bang for the bucks för en bra rulle är detta något att titta på!

Jag har använt min Revo X tillsammans med FireLine UltraV8 Carrier 0,10 mm och ett Veracity 7 fot 1/2 oz.

 

Facebook Comments
Kategorier : Uncategorized