Fantasista Beast – Bästa 8’6″ spöet för gädda

Hej.

Idag tänkte jag skriva lite om en spökombination som verkligen fiskat bra sedan jag började använda den i vintras. Ett Fantasista Beast 8’6″ med 225g kastvikt vilken jag kombinerat med Revo Toro Beast 51 samt Spiderwire Smooth 8 i 0,35 mm.

8’6″ är en spölängd som är väldigt användbar inom gäddfisket. Spölängden gör att man kastar långt och kan sträcka mycket lina med kraftiga mothugg. Nackdelen är att ett långt spö ger sämre kastprecision samt att det väger mer och således är sämre lämpat för tekniker där man jobbar mycket med spöet. Själv tycker jag om att använda 8’6″ spön till tyngre fiske som större jiggar, tailbeten, tungvevade vobblers och stora spinnare. Ifall ett spö skall passa för alla dessa betestyper vill jag att det skall ha ganska generella egenskaper som att kasta bra på betesvikter mellan 100-200 gram samt en snabb aktion så att jag enkelt kan snärta bort nate och växtdelar som betet kan fastna i under kastet.

Just Fantasista Beast i 225g modellen är just det spö av alla som jag prövat som fungerar allra bäst för detta. Med denna modell klarar man alla beten och alla situationer i ett spö. Spöet är tillräckligt styvt för att kroka de riktigt stora fiskarna som kan bita sig fast stenhårt i betena samtidigt som det är så följsamt att en gammelgädda krokad i en skinnflik inte ruskar sig loss mot spötoppens aktion. Är du ute efter en av marknadens bästa 8’6″ spön tycker jag att du skall kolla in Fantasista Beast 8’6″!

g1

Facebook Comments
Kategorier : Uncategorized