Vårens fiske

Våren har varit hektisk, som alltid för oss fiskare. Saken blev inte bättre av att jag i höstas blev övertalad att ställa upp i Vätternrundan (300 km på cykel), vilket kräver en del tid i förberedelser om det inte ska bli en blytung dag runt sjön.

 

Hur som helst, jag har inte kunnat släppa fisket helt givetvis och här kommer nu lite kort om det jag hunnit uträtta bakom spöna.

Vårens fiske började med en helg i mars månad hos mina föräldrar tillsammans med barnen. En eftermiddagstur på kanske 4 timmar gav några gäddor med en 10,4 kilos i topp som tog på en halvstor flötmetad id. Passade även på att köra lite abborre på lite olika ställen hemikring, vilket resulterade i ett gäng fina fiskar över kilot med en 1690 i topp samt en gädda på 9,3 på flötmete med löja.

Gädda10400Erik

GäddaAbborrmete

Abborre1690_2

När jag ändå var hemma blev det några korta pass på öring, tror det blev 5 öringar på två-tre timmars fiske totalt i vår. Första passet nappade det redan i första kastet och andra passet nappade två stycken dem tre första kasten.. :) Fiskar mellan 1,5 till 3,5 kilo uppskattningsvis, samtliga fångade på Toby  i favoritfärgen Green glitter.

Öring_Toby

 

Två helger trollingfiske i Blekinge blev det också, med ganska trögt resultat. Landade tre fiskar på 7-8 kilo. Bättre gick det för Andreas som fiskade helgen mellan mina pass, dem hade några tior med en 16-kilos i topp.

LaxCa8kg

Laxens stapelföda

Laxens stapelföda

Färna är en återkommande favorit, så det blev ett gäng pass även i år. Flest pass blev det i Svartån i år. Fyra fiskar vägde in mellan 2450 och 2740 och ett gäng lägre tvåor. Dem riktiga grisarna höll sig undan mina krokar även i år.

FärnaRödaFenor

 

Låg tvåa, men granna färger.

Färna2740

FärnaFet

Färna2580

 

Fisket efter sarv ligger också varmt om hjärtat, och det blev en del tid efter dem också. Bra kvällar varvades med trögare kvällar. Generellt lite mindre antalsmässigt i år än tidigare, men en handfull  fina toppar blev det i alla fall. Största vägde in på 1520 och 1480. Ofta svårt med bilderna då man fiskar ensam och det blir självutlösare som gäller, får ursäkta kvalitén på många av bilderna.

Sarv1520_Morgonbild

Sarvar1520_1480_2 Förminskad

Avslutningsvis blev det ett par bomturer i Antorpa, och sista veckorna endast fokus på cyklingen.

Bild Vätternrundan efter Medevi_HappyRide

 

Kanske 2 mil kvar här, ca 28 tillryggalagda.

Härmed önskar jag er alla en härlig midsommar.

 

 

 

 

Facebook Comments
Kategorier : Uncategorized