Salta höstfiskar

Jag får skylla den låga aktiviteten på bloggen på att det varit fullt upp med annat under hösten. Hur som helst, här kommer en del av fisketurerna som  trots allt hunnits med.

Efter 10-gradarturen som omnämndes i förra inlägget har det blivit ytterligare ett par turer ut på djupet. Fisket har egentligen varit lite halvtrögt under dessa turer men enstaka fina fiskar har kunnat landas. Bästa fiskarna blev Andreas Ekfeldts vitrockor på  9 respektive 10,5 kg samt två blåkäftar på 950 och 1025.

VitrockaAndreas

Ekfeldt med mäktig vitrocka!

 

Blåkäft Fredrik

Fredrik med 950-grammare fångad i det sista kvällsljuset.

 

Blåkäft1025_43cm

1025 tagen under rent nattfiske.

 

I samma veva satsade vi också på att hitta brunsnultror utanför Bohuskusten, en art det fångats fler och större av denna sommar än någonsin tidigare.

Brunsnultra260

Brunsnultra 260 gram som bottenmetats på en räkbit på dryga 30 meters djup.

 

Brunsnultra 220

Brunsnultra 220 gram och en berggylta över kilot fångade på samma fläck, längre söderut på Västkusten.

 

Tre turer ut på Kummelbank hanns också med, framförallt inriktade på taggmakrill. Totalt fångades ca 120 taggmakrillar under dessa turer, med en toppfisk på 440 gram. Vid ett par tillfällen blandade sig även rejäla vanliga makrillar i leken. Grymmaste lyftet stod Börja Axelsson för med en trippel på 1410, 1190 och 1050 i samma lyft på samma häckla! Dessutom var det stundtals extremt mycket bläckfisk i området. Fick bland annat en dubblé och hade vi gått in för det hade vi kunnat lyfta upp bläckfiskar i princip i varje nedsläpp om vi hade velat, vid ett tillfälle när dem hade samlats som mest.

makrill1410Börje

Tyvärr liten bild i formatet, men desto större makrill till Börje (1410).

 

Taggmakrill440

Den största av de ca 120 taggmakrillar vi fångade, 440 gram.

 

Makrill1280

Även undertecknad fick känna på krafterna av granna makrillar med denna på 1280 i topp. Denna dagen fick jag trippeln 1280, 1180och 1100 bland annat (dock inte i samma lyft).

 

Har även varit iväg på några mindre lyckade fisken, både i sött och salt vatten. Bland annat försök på höstsarven som dock verkade helt bortblåst, i alla fall när jag var på plats.

Nu är det snart vinter, första snön har fallit på småländska höglandet sista dygnet och det blir säkerligen glesare med fiske en längre period framöver. Något enstaka pass kanske kan klämmas in mellan luciafirande, julbordet och nyårssupén, vem vet?

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments
Kategorier : Uncategorized