Senaste tidens fiske

Det har varit en intensiv maj månad, som brukligt. Pappaledig som man är har fisket förlagts till helger och vardagkvällar (det går dåligt att ansöka om semester när man redan är ledig…). Det har blivit några dagars laxfiske i Blekinge i början av månaden. Tror det blev åtta laxar på 3,5 dags fiske och några tappade, men dem stora höll sig undan denna vår för vår del. Blekingefisket var överlag förhållandevis trögt denna vår men i gengäld har många av dem fångade fiskarna varit rejält stora, för andra båtar vill säga. Provfiskade nya Salmo Magnum, jämte andra beprövade skedar. Dem lockade till laxhugg precis som för många andra denna vår.

Börje med lax från Hanöbukten

Utklippan på nära håll. Vi siktade två sälar här, men ingen lax denna dag.

Några spinnfiskepass med barnen på gös har också hunnits med. Det är alltid ett trevligt fiske med garanterade sköna hugg.

En heldag i båten utan ett enda gnäll! Om det är fisket eller båtlivet som är kul eller om diverse medhavda mutor hade avsedd effekt låter jag vara osagt, men fantastiskt bra gick det :)

Därutöver har jag en förkärlek för metet och har som vanligt lagt en del tid på färna och sarv. Kommer nog aldrig tröttna på detta mete! Har fiskat med nya riktigt tunna flätlinor till detta fiske och kan bara varmt rekommendera det. Till flötmete och frilina kör jag en flytande vit Whiplash flätlina som är märkt 0,06 mm. Helt underbar känsla, kontroll och styrka! Inga problem att kasta bara en brödbit eller flötmete riktigt långt. Dessutom alltid lätt att menda linan och dessutom kunna kroka bestämt på längre distanser och kunna sätta press när det behövs. Till bottenmetet kör jag aningen tjockare flätlinor, gärna av sjunkande modell som till exempel SpiderWire. Till bottenmetet föredrar jag att linan är mörk, och vice versa till flötmete och frilinefiske. Jag vet att det finns olika uppfattningar kring linvalet till denna typ av mete. Har ni inte provat dagens moderna supertunna flätlinor så kan jag bara varmt rekommendera att testa.

Trögare pass har varvats med riktigt bra pass. Det gäller att pricka rätt i dessa fisken som vid allt annat fiske helt enkelt. Senast förra veckan hade jag ett roligt kvällspass på färna där merparten av fiskarna sög i sig brödbitar från ytan. Läckert!

Knottrig hane på 2575 tagen på frilina.

Ryggbred krigare mot stundande lek.

Inte alltid vädret blir som man tänkt sig…

Flötmetad skönhet

På återseende!

Tack för denna gången.

Må väl alla därute!

 

 

 

Facebook Comments
Kategorier : Uncategorized