Första och sista turen…

Första och sista turen låter mer allvarligt än vad det igentligen är. Första fisket från båt på havsöring var det iallafall. Åkte ut med Abu Garcia representanterna Pär Lindberg och Thomas Sjöblom för att  provfiska det kommande havsöringsbetet MO coast herring, som den här gången fanns i 2 vikter, 28g och 18g. Resultatet blev minst sagt lyckat.


Redan på första stoppet drar Thomas på en fisk som efter ett lite tveksamt hugg tillslut biter igen på 18 grammaren och fastnar ordentligt. En lugn och trygg landning samt en snabb fotosession av Pär så simmar fisken på ca 2,3 kg vidare. Vinden tilltar ganska rejält och molnen drar in över himmeln och det blir faktiskt lite små ruggigt. Nått varm vatten är svårt att hitta, som kallast var det -0,26 och som varmast 1,5 grad så det var inte mycket att spela på.

Ställe efter ställe betas av utan kontakt men plötsligt ropar Thomas igen men fisken lossnar lika snabbt , en blank 3+ fisk. Pär är snabb och lägget ett kast på samma ställe och smack! En till fisk på i samma Stim, dock lite mindre.

 Pärs fisk tar på den större 28grammaren.Nu blåser det riktigt ordentligt och det är nästan svårt att hålla båten. Några vikar senare tar Pär ytterligare en fin blänkare på samma bete . Fisken hygger på kort lina så fighten blir hård och vild men kan tillslut håvas.


Det börjar skymma och vi bestämmer oss för att vända hemåt och glatt konstatera att betena fungerar utmärkt!!

Med sista turen så menade jag i min båt, som nu är såld till en ny glad ägare och själv har jag skaffat en ny…. Likadan

Facebook Comments
Kategorier : Uncategorized