I sista sekund!

Vårfisket för mig fortsatte i samma vanliga spår. Många timmar, få hugg men ibland lyckas man tillslut lura upp någon bättre fisk! Denna dagen var enda dagen på 4 veckor som jag hade en tid att passa. I och med detta så valde jag att byta sjö för att ha lite mer tid på vattnet. Jag var tvungen att bryta fisket vid 15.00 för att sedan köra alldeles för fort för att komma i tid…

Denna sjö har levererat bra på hösten, men aldrig på våren. Största anledningen till det är att jag inte lagt speciellt mycket tid under just våren. Men potentialen är bra, och jag hade en bra känsla när jag trailade i båten i mörkret. Valde ett område i anslutning till en ganska liten men ändå fin lekvik. Snurrade fram och tillbaka på samma kant hela dagen. Såg någon bättre fisk då och då, men ingen verkade vara sugen på att hugga.

Tiden började rinna iväg, men 14.00 händer något. Plötsligt dyker mängder med fisk upp på ekolodet, både på sideimage och rakt under båten. Förhoppningarna om att inte blanka höjs markant! Jag gnuggar på och det varje minut känns det som att det kommer hugga. Klockan blir 15.00 och jag måste bryta… Fast, nja en timme till kan jag köra!

15.45 kommer tillslut det efterlängtade hugget. För att vara långsam trolling på våren så var det faktist ett ganska bra hugg! Fisken går ner mot djupet så fort jag greppar spöet, vilket brukar vara ett bra tecken. Fisken går längs med bottnen under hela drillen, och vägrar komma upp. När linan pekar rakt ner ifrån båten och jag sätter lite extra press, så lyckas den även ta några meter lina. Spännande!

Ett par minuter senare ligger en smällfet gädda i håven. Underbart! Återigen endast ett hugg, men rätt fisk!

image

Jag mäter fisken till 115 cm, och förstår då att med den fina konditionen så borde den väga över 14 kg. Vågnätet nollas och jag lyfter upp vågen, och jag hade rätt! 14.72 kg stannar den på.

Efter detta kändes det helt okej att veva upp grejerna och traila hem med ett leende på läpparna, även att jag blev försenad! :)

image

 

Facebook Comments
Kategorier : Fiskerapport