Havsfiske i Norge med stor hälleflundra, ett nytt beroende…

Bättre sent än aldrig med ett blogginlägg?

Äntligen har jag fått testa på det omtalade havsfisket i Norge! Jag, Tommy Muhr och Tomas Damberg bokade in en resa då jag fick veta att det fanns avbokningar på Röst Fishing Camp i slutet på augusti. Jag var så SJUKT taggad inför denna resa! Tyvärr blev det alltför få fiskedagar då vädret inte var på vår sida..

Jag lyckades få torsk, sej och hälleflundra i fina storlekar! Fisket var dock trögt och något sejrace fick vi tyvärr inte uppleva, veckan innan vi var där hade det varit stora stim med storsej inne och fisket hade då varit fantastiskt! Vi hade lite oflyt helt enkelt.

Supertrevliga Felix Lundin fiskade även den veckan som vi var där, vi fick många bra tips och vi kunde hjälpas åt att leta efter fisk!

 

Vi tar rygg på Felix och c.o

Felix lundin

 

 

Min största torsk var denna på 14 kg, tog på en av de nya färgerna på McPike! Torsken gillade även färgen tånglake.

Torsk

 

 

Tomas och jag dubbeldrillade sej, Tomas fick största på 15 kg och min vägde 10 kg!

Dubbel sej

 

 

McPike

 

 

Sista dagen vi fiskade fick jag uppleva något helt fantastiskt! Fisket hade varit trögt hela dagen, vi bytte område flera gånger men hittade varken på stor torsk eller sej. Felix föreslog att vi skulle testa ett område där de fått stor hälleflundra och vi hakade på!

 

Jag, Tommy och Tomas letade på ett område som såg bra ut och började drifta. Felix ropade ut på VHF-radion att tidvattnet vänder och att det nu var läge för stor hälleflundra.

Jag satt och jiggade i fören då det small till i spöt! Jag gjorde ett rejält mothugg och sen bar det iväg, jag har aldrig i mitt liv känt något liknande! Jag drog åt bromsen och tog mig akterut i båten, satte mig tillrätta med fötterna mot relingen och började pumpa upp fisken. Hela fighten lyckades vi få på film, länken kommer att läggas in här och på FB när jag klippt till en liten filmsnutt från resan. När jag äntligen fick upp fisken till ytan var jag genomsvettig och i extas! Vilken fisk! 155 cm lång och uppskattingsvis mellan 55-60 kg tung. Vilken avslutning på resan! Jag fiskade med ett Penn Regimen 2 Halibut 50 lb och en Penn Fathom 15 leveldrag 2 speed, efter att ha fått tipst av Joel Abrahamsson och Felix Lundin, och är sjukt nöjd över kombon! Superfina grejer som jag kommer kunna använda i många år framöver!

 

 

Kampen började i fören där jag satt på min frigolitbit när hugget kom

drill hälle

 

Kämpade mig bak till aktern och satt betydligt bättre där!

IMG_2150

 

IMG_2151

 

 

Bilden blev inte alls lyckad då det strulade med kameran, denna bild är den enda jag har på mig och hälleflundran

Bad hälle

 

Som nyfrälst havsfiskare är naturligtvis nästa års resa redan bokad, håller tummarna för att jag får ta min semester då bara…

 

Nu sticker jag och Tommy till Seychellerna! Förhoppningsvis blir det lite fiske men mest sol och bad, jag  längtar efter sol och värme! Visst är det roligt med gäddfiske på hösten men jag avskyr kylan..

Det blir nog mycket bilder och filmklipp på instagram och fb från min resa till Seychellerna, spana in det om ni vill =)

Jag håller tummarna för att isarna inte lagt sig när vi kommit hem, känner mig inte färdig med båtfiske än.

 

IMG_2659

 

Ha det bäst och skitfiske!

Facebook Comments
Kategorier : Fiskerapport