Sommar och laxfiske!

Äntligen är sommaren här och laxen med den, tyvärr blir det låååångt ifrån lika mycket laxfiske som jag är van vid. Hittills har det bara blivit två pass för min del, ett i Älvkarleby och ett i Bergeforsen. Jag köpte ett dagkort i Älvkarleby men det passet slutade i fiasko då de drog av vattnet kl 21.00 till 59 m3! Då var det slutfiskat… Min sommar har för övrigt tillbringats på jobbet med många extrapass och få lediga dagar, semester får jag v 33.

 

I onsdags natt förra veckan njöt jag däremot av 11,5 timmars fiske på rampen då jag hade tur att få tag i ett återbudskort!

Kvällen började bra med tre tappade laxar, som jag fick drilla ordentligt innan de tyvärr släppte. Natten fortlöpte sedan utan några napp eller drillningar för min del men vi hade kanonfin vattenföring och jag körde på hela natten. På morgonen när solen kikade fram, runt 04.00, började laxarna visa sig och strax därefter fick jag drilla igen.

 

Äntligen var årets första lax landad! Ca 7-8 kg och bländande vacker.

 

IMG_1557

 

Två kast senare var det dags igen, rusningarna från dessa muskelpaket kan inte beskrivas med ord, det måste upplevas! Jag njöt, det var sommar, sol och lax i älven!

 

Lax nr 2, 11,5 kg kärlek!

 

IMG_1559

 

 

Jag fick verkligen testa den nya Ambassadeur 7000 compact under nattens fiske och jag har bara positiva saker att säga om den lilla rullen. Lätt och smidig med lika stark och jämn broms som mina 7500 ambassadurer och den är otroligt lättkastad! På den hade jag nya Spider Wire stealth smooth braid 0,35 på grund av det generösa vattenflödet, det hade även fungerat med 0,30. Denna nya lina har jag även testat när jag fiskat gädda och jag upplever den som otroligt lättkastad, stryktålig och stark! Min nya favorit!

 

IMG_1633

 

 

O.B.S på bilden har jag inte flätlina.

 

IMG_1564

 

 

 

Nästa laxpass är inte inbokat, jag får se om jag får tag på ett till återbudskort, annars ser det mörkt ut..

 

Jag kommer ju jobba i stort sett hela sommaren och har istället bokat in en resa till Norge och havsfiske senare i sommar, det ska bli sjukt roligt! Jag har inte testat på havsfiske tidigare så det blir spännande!

 

 

Ha det bäst och skitfiske!

Facebook Comments
Kategorier : Fiskerapport