Kingfish till Småland

_DSC2391.jpgDoc133

Dagen börjar med att vi kör ut till en av korallerna och börjar poppa. Det är ingen fisk som visar sig direkt utan vi kör en stund innan det plötsligt hugger på Rulles popper med en smäll. Där sitter den hojtar Rulle, med böjt spö och så rusar det i sidled. Härligt med fisk igen. Mer hinner vi inte tänka, innan fisken lossnat från kroken och är borta.  De va som f-n den bara lossnade.

_DSC1930.jpgDoc133

Nu vet vi att fisken är här och nu intensifieras poppandet. Popprarna flyger genom luften när man missar en vågtopp och motståndet försvinner. Då får Rulle ett nytt påslag och vi spanar ivrigt efter hur stor den är. Men denna gången är den inte + någonting utan snarare ingenting.

DSC_3177.jpgDoc133

Inte så stor men en GT i alla fall. Kroken satt klockrent i mungipan.

DSC_3179.jpgDoc133

Den är vacker och har gränslöst stora bröstfenor.

Vi fortsätter att poppa och bara några minuter efter första lilla GTn är det ännu en fisk framme och hugger, otroligt nog lyckas även denna att smita från kroken. Bedrövligt hur fiskarna lurar oss.  När det gått ytterligare en stund har vi kört över hela detta revet väldigt noga och det är dags att flytta.

DSC_3270.jpgDoc133

Här är Rulle med ett färdigriggat spö till trollingen som vi kör till nästa ställe vi ska poppa på.   När v i väl fått ut alla grejorna kör vi in i ett litet stim med fisk som jagas av fåglar i skyn.

_DSC2559.jpgDoc133

När man tittar på bilden ser man tydligt en fisk i ytan lite till vänster i bild. Det är en fisk med gul sjärtfena.  Momentet efteråt hugger det på ett stripbait.

DSC_3189.jpgDoc133

Henrik får möjligheten att fånga just en fisk med gul sjärtfena och det är en Rainbow runner.  En väldigt vacker fisk med fina färger på sidan.     Vi kör bort till nästa popperområde och det blir Kenyika ön.

_DSC2488.jpgDoc133

Det är lite tuffare väder idag och stora dyningar slår mot de kantiga klipporna. Det skvätter vatten från vågorna  7-8 meter rakt upp i luften.

Där vill jag inte gå i land idag.

_DSC2484.jpgDoc133

Vågorna slår våldsamt mot ön.   Vi börjar att poppa långt söder om där bilden är tagen. In mot det undervatten liggande korallrevet kastar vi våra popper. Djupet är 5 meter just där.

_DSC2467.jpgDoc133

Poppandet går ganska bra trotts den grova sjön. Men det är få fiskar som visar sig.

DSC_3199.jpgDoc133

Nu är det Bongo som får första riktiga hugget och det blir fart på grejorna med 100% direkt. Det går som en raket runt båten med helt spänd lina.

_DSC2452.jpgDoc133

Här är det fara på färde att fisken ska simma under båten och skava av linan.  Men en snabb backmanöver räddar situationen åt Bongo. Nu ser vi att det är en kingfish som inte vill vara med på bild. Men den har börjat krokna lite så det ska nog gå vägen.

DSC_3218.jpgDoc133

Här är fisken på väg in till båten, ett tufft ögonblick.  Dessa fiskar ser vi ibland hoppa 8-10 meter högt över ytan. Så man vill inte den ska hoppa in i båten med full fart för då kan det gå illa.

DSC_3222.jpgDoc133

Snart dags för gaffen som vi använder till sådana här fiskar.

 

DSC_3247.jpgDoc133 Här ser vi Mats Rulle Rundqvist till vänster. I mitten vår mait Bongo. Till höger har vi Henrik Larsson.

Det är Kingfishen som Bongo fick.

Vi poppar en stund till men får ingen mer fisk . Då riggar vi med lite trolling igen för att köra till nästa korallrev.

DSC_3270.jpgDoc133

 

Dags att rigga för trolling.  Det har nu blivit väldigt varmt och de vanliga 35 graderna har vi passerat för länge sedan. Nu kommer våran spolslang till bra nytta.

_DSC2412.jpgDoc133

Slangen in under tröjan i nacken så rinner det ner längs hela ryggen, det kyler bra.

_DSC2419.jpgDoc133

På framsidan gör man lika dant.

_DSC2548.jpgdoc133

När vi kört en stund träffar vi på ett stort måsdyk där fisken jagar upp sardiner i ytan och måsarna äter sardiner för brinnande livet.

_DSC2570.jpgDoc133

Pltsligt hugger det när vi kör in i stimmet. Rulle greppar spöt men upptäcker att det bara är en liten fisk.

Men det är en som han aldrig fått tidigare.

DSC_3279.jpgDoc133

En liten tonfisksort som lokalt kallas kawa kawa.

När fisken är i båten skingras stimmet och måsarna lyfter och flyger bort.  Fult gjort nu när vi var på g.

Slut för idag.

 

Facebook Comments
Kategorier : Blandat