Pay back time.

 

Ibland så önskar man sig att allt bara fortsätter som det börjat och det gjorde vi idag. Gårdagens fiske var ju minst sagt bra med stor GT , dorado  , haj,mm. Så nu skulle här bändas stor GT igen. Men som vanligt så blir det inte som man tänkt sig.

 

_DSC2032.jpgDoc122

Morgonen är grymt vacker och här är stranden när vattnet börjat gå mot lägsta tidvatten. Det skiljer trotts allt 3 meter i höjd.

_DSC2030.jpgDoc122

Dags att göra loss förtöjningarna inför dagens fiske.  Lars och Bongo har lite pyssel.

_DSC2039.jpgDoc122

När vi glider ut i kanalen förbi de berömda hotellet Peponi ser det ljust ut  även om vattenståndet nu är lågt.

_DSC2069.jpgDoc122

Väl ute på korallrevet så börjar vi att kasta med popper precis som igår. Det samma förutsättningar som igår och det är mängder med simkrabbor i vattnet. Den första timman går utan att vi har en enda kontakt med fisk. Vad har hänt, ingen fisk på revet. Vi provar att byta område .

_DSC2080.jpgDoc122

Tittar man på ekolodet så är det massor av betesfisk som simmar runt under båten och det borde ju locka fram varenda stor fisk i hela havet. Tyvärr så har inte den stora fisken koll på att vi vill detta eller så skiter den helt  enkelt i oss. För hur vi än kastar och poppar så förblir det utan fisk på kroken.

_DSC2092.jpgDoc122

Plötsligt kommer det något stort in under båten och det är en valhaj bara två meter från oss.  Jag försökte ta en bild men han väl inte riktigt med att få upp kameran. Man kan gissa att det är en valhaj i alla fall.   Fisket fortsätter ytterligare en stund  innan vi ger upp och avslutar poppandet.

_DSC1686.jpgDoc12

Vi riggar om och kör en stunds trolling ut till en normalt bra jiggingplats. Det visar sig när vi kommer fram att strömmen i ytan går med 3,5  knop. Vilket inte ger oss den minsta chans att jigga på botten med våra spön. Hur jag än kör med båten så får jag inte jiggarna att  stanna i närheten av båten. I den starka strömmen som går ca  20 meter ner far den långa linan iväg så det blir linbågar som inte går att kontrollera riktigt .  Alltså är det omöjligt att fortsätta någon längre stud med jiggandet. Efter en timmas ofruktbart provande och vevande ger vi upp och vänder bort från detta område. Vi vänder tillbaks till ett av de närliggande korallreven för att lite senare prova med mer popper.

_DSC2149.jpgDoc122

När vi kommer fram till ett av korallreven startar vi att poppa igen.  Vad gillar ni poppern på bilden som är en specialare från Glenn på Vassviken lur. Den är så vacker att jag knappt vill fiska med den. Det är ju som att kasta en fin tavla över elden och hoppas att den inte tar eld. Kommer det en kingfish så är troligtvis min drömpopper borta för tid och evighet. Men bilden blev bra.

_DSC2155.jpgDoc122

Så här ser den ut före någon stor fisk lagt beslag på den vilket säkert kommer att hända.

Nu är det en stor GT uppe och kastar sig över poppern som Lars fiskar med.  Ja skriker han där satt den. Det blir bom stopp i en sekund, sedan lossar krokarna och fisken är borta. Vad han sa sedan kan ni nog lista ut själva. Sånt skriver man inte.

_DSC2075.jpgDoc122

Lars gör ett nytt kast och mitt i poppandet går det upp ännu en stor GT och kastar sig över hans popper så det skvätter i ytan.  Ja den kom igen skriker han och så tar det tre sekunder innan det böjda spöt rätar sig och fisken är borta.   Men vad i he -te är detta andra stor fisken som lossnar från kroken. Va f-n holler jag på med.   Bongo som står på andra sidan båten poppar för fullt och så går det upp en stor GT och tar hans popper så det skvätter i ytan.  Fish on larmar han. Spöt rycker till och så ser vi  hur fisken gör en volt i vattnet och smiter från kroken. En engelsk svordom lite försiktigt från Bongo förklarar att han är lite besviken på den fisken.

_DSC1930.jpgDoc122

Mer poppande för fisken är ju här och det är ju stora fiskar som hugger.  En liten stund senare är det Lars som poppar och en vildsint kingfish kommer och tar poppern med sådan kraft att det  blir bom stopp och nu sitter fisken.  Yes skriker Lars.  Sekunden senare drar fisken i sidled och lossnar från kroken. De va då f-n skriker Lars , gör jag inget rätt idag.  Vi är naturligtvis inte sena att hålla med om ett sådant klockrent uttalande.

Trotts en stunds ytterligare fiske får vi inte en enda fisk till att hugga. Så idag hade fisken som var som galna igår . ”Pay back time” för de lurade oss fullkomligt. Men tro inte att vi glömt.  Som uttrycket säger.  det är aldrig för sent att ge upp.  Om ett par dagar när vi gråtit färdigt ska vi ut och ta dem igen , då ska ni få se. Tills dess , skitfiske på er!.

 

 

 

 

 

Facebook Comments
Kategorier : Blandat