Fortsättning på första dagens fiske helt grymt bra, för smålänningarna.

 

Fortsättningen på fisket med Henrik och Rulle blev bara bättre och bättre.

Vi kör efter en lång stund av fotografering och lite drömsnack upp till området där fisken värkar finnas idag.

_DSC1922.jpgDoc122

Nu går det hett till när det är popping. Sebilé poppern bara flyger mellan vågorna jagad av stor fisk som inte hinner med. Flera gånger är det stora GT uppe och jagar våra popper men missar hugget i sista stunden. Vi ser dem och ibland så är de kvar på kroken under ett kort ögonblick för att sedan försvinna.

_DSC1921.jpgDoc122

Poppern är jagad och så hugger nästa fisk så det smäller i grejorna. Jag hinner se att det är minst två stora fiskar som jagar poppern  när den försvinner bort. Det blir plötsligt en fisk som går ner tillbaka  till botten och vi undrar vad detta är för en GT.  Men kampen fortsätter lite udda och efter en stridig stund är det daga för fisken att visa sig från djupet och upp kommer det en haj. En vitfenad haj som sitter klockrent på poppern med båda trekrokarna i munnen men på insidan. För att kunna få tillbaka poppern och finns bara en sak att göra , lyfta in fisken i båten. Att ha en så stor haj i båten är inte riskfritt så nu krävs absolut största möjliga uppmärksamhet, eller vad de säger på cirkus.

_DSC1956.jpgDoc122

Bongo har fått upp hajen i famnen och ska nu lägga den så Henrik kan få ett foto på sin fångst.

DSC_3032.jpgDoc122

Så där ja nu är det lite ordning på torpet en haj i famnen ger mer smak.

DSC_3035.jpgDoc122

Just där är det man inte ska vara med händerna för då blir man av med allt.

Nu har det gått några timmar och Henrik och Rulle börjar bli rejält möra av allt kastande. Så sedan en stund tillbaka är Bongo och Lars med och kastar  för att dela på bördan i kastandet. Det är grymt jobbigt att kasta och poppa och speciellt om man dessutom får stora fiskar emellanåt.

Lars byter påpper till en grå Sebilé som poppar grymt bra.

_DSC1930.jpgDoc122

Här kommer den flygandes över vattnet i ett första popp. Sedan går det upp en stor fisk i ett riktigt vatten plask och så var kampen igång.

_DSC1983.jpg Doc122

Nu är kampen igång och fisken surrar runt båten i vida svängar.  Lars har att göra hela tiden med en bångstyrig fisk.  När vi tror att den ska komma upp rusar den iväg ytterligare en gång. Men så närmar den sig ytan och bongo får tag i tafsen. Lars lämnar ifrån sig spöt och hjälper till att  välta in ännu en stor GT.

DSC_3042.jpgDoc122

Ännu en stor GT på väg in i båten . Och denna gång en svart mot den tidigare som var helt blank. Kanske kan det bero på som Bongo säger att han bor i Afrika.

DSC_3049.jpgDoc122

Lars med andra stora GTn, redan första dagen. Snacka om att sätta nivån högt vad ska hända härnäst.

_DSC2003.jpgDoc122

Plötsligt så hugger det på en popper på babordssidan och Rulle undra vad i he-ete är detta det är ingen GT. Runt båten hoppar och skuttar det en Fulosi eller som vi kallar det en Dorado. Det blir rejält stirrigt en stud för den uppför sig som om de skulle hoppa rakt in i båten  när som helst. Farligare hoppjerkor än dessa finns inte. _DSC2011.jpgDoc122

Vackrare fiskar än dessa finns inte men de tappar sin färg i gult och grönt med blå prickar  när de förlorar livet. Att slå den i skallen innebär en dålig bild så vi försöker vänta med det . men måste till slut ge den ett sömnpiller,då den aldrig är still.

_DSC2016.jpgDoc122

Ännu en drömfisk på popper för Rulle . Vad ska detta sluta med han är ju trotts allt en specimen och karpmetare från Sverige och småland.  Ja vi tar nya tag i morgon.

 

 

Facebook Comments
Kategorier : Blandat