+40 redan första dagen.

Nu är de nya grabbarna här Henrik och Rulle.

Vi starta sju som vanligt på morgonen och glider i lagom fart ut genom kanalen mot öppet hav. Vi har en svag motström från tidvattnet som strax ska vända och istället ge oss medström ut mot fiskeplatserna på de stora korallreven.

_DSC1936.jpgDoc122

När vi kommer fram till det första fiskeområdet så provar vi en lång stund att kasta så man klarar av det vilket inte är så lätt för den som inte kastat stora popper tidigare.  Det går en halvtimma medans vi tränar kastteknik och får poppandet att sitt ganska bra.

_DSC1921.jpgDoc122

Här ser vi hur en popper med hoppar fram mellan vågorna och ska då helst vara så mycket i vattnet att den gör stora svallvågor, som i sin tur får fisken uppmärksam och lockar upp den till ytan så den kan jaga poppern och ta den.

DSC_2997.jpgDoc122

Först ut redan under första popper rundan är Rulle att locka upp en stor GT till poppern. Nu pratar vi stor då den tar med ett väldigt litet plask mot vad de brukar göra men den visar en bredsida som får allt annat att värka litet.  Sedan har den presenterat sig och sedan bär det av och nu pratar vi om att det ger sig av. Trotts att det grym broms på rullen så bar rusar det ut lina från Penn Battle 3 rullen. Nu går det som en karusell  runt båten trotts full broms på rullen.  Här i början på fighten är armen helt böjd men skulle snart räta ut sig av ren självbevarelse drift. För ögonblicket efter  bilden tas står rulle med båda händerna runt spöt och håller emot för alla krafter han har.  Då var det inget snack om att försöka ta in lina då gällde det att bara överleva.

 

DSC_3006.jpgDoc122

Här ligger så den första stora GT n för detta gänget och nu pratar vi stora. Slangen in i munnen så att fisken får syre till gälarna. Då har Rulle några sekunder på sig att återhämta sig för han är minst sagt sliten nu.

DSC_3016.jpgDoc122

Här är han Rulle med sin dröm fisk eller som han själv säger jag visste inte ens att man kunde få en sån här drömfisk det var ju bortom drömmen. Den här tuffingen är fullvuxen och drar iväg måttbanden till rejält över 40 kg. Det är en drömfisk även för den erfarna GT fiskaren. Nu kan man säga att han lagt ribban ganska högt för att överträffa detta ska det till något i hästväg och då räcker det inte med en sjöhäst.

DSC_3020.jpgDoc122

Han är här både lycklig och rejält trött men det försöker han naturligtvis inte visa.  När vi frågar om han vill fortätta fiske direkt att fisken är tillbaka släppt blir svaret het skräck fyllt ,NEJ, NEJ  jag vilar en stund annars dör jag ju.

DSC_3081.jpgDoc122

Här är vapnet som utlöste hugget en Sebile popper i brunt med svart rygg.

Resten av dagens fångster kommer om en stund och det blir mycket mer.

mvh  Bo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments
Kategorier : Blandat