Kingfish och jaks

 

20181023_144649.jpgDoc12

Morgonen är lugn och tidvattnet på väg ner.

_DSC1811.jpgDoc12

Vi tagit en lång morgon tripp upp till ett område som gett stor GT tidigare . Tyvärr så hittar v i inte den stor fisken enbart några bra påslag har vi men som inte fastnar.

 

_DSC1814.jpgDoc12

Et par små jaks hugger under en huggrush som är helt galen där det jagar fiskar i ytan runt båten så det blixtrar i vattnet.

_DSC1818.jpgDoc12

Häftiga fiskar som kan sätta enorm fart på bara en tiondelssekund. Blixtsnabba vändningar är deras special.

_DSC1839.jpgDoc12

Ett par flockar med delfiner simmar intill båten så nära att vi nästan kunde klappa dem. Härliga djur som bara söker vårt sällskap.

_DSC1823.jpgDoc12

Att ta fram spolslangen och spruta vatten på däcket är nödvändigt då det blir otroligt varmt  i solen. Vi har ju den dessutom var gång det kommer en stor fisk ombord och sätter den i munnen på fisken för att den ska få vatten på gälarna och kunna andas några sekunder på däck. Det tar en kort stund att fotografera men sedan åker ju fisken fort i sjön.

DSC_2989.jpgDoc12

Sista stora fisken som hugger kommer på Zwekes popper och det är en spektakulär fisk på alla sätt. När den hugger blir det med ett luftsprång 4 meter upp i luften och sedan far den runt i ytvattnet som en karusell. Zeke han bara ylar när fisken far omkring men till slut får vi ordning på den och det blir några foton.  Grattis till din första kingfish Zeke.

_DSC1851.jpgDoc12

Nu är de samlade de tre musketörerna Massod, Christian och Zeke.  Tack för denna resa och så syns vi snart igen.

 

 

Facebook Comments
Kategorier : Blandat