Kenyika och GT till Massud

20181022_140825.jpgDoc12

Morgonen bjuder på ett fantastiskt väder och vi kör ut till ett stort korallrev för att poppa efter GT.

_DSC1667.jpgDoc12

Ett flitigt kastande och poppande ger inget resultat till en början. Fisken är som bortblåst inte en fågel heller som det brukar vimla av i luften när de spanar efter småfisk som rovfisken kör upp i ytan.

_DSC1672.jpgDoc12

Jag får fantastiska bilder på Humminbird- ekolodet som visar att det är mängder av betesfisk i området men de är en liten bit ner i vattnet. Dvs ingen större fisk som jagar upp dem i ytan.

_DSC1551.jpgDoc12

När jag flyttar båten till en annan bel av revet blir det närmare en stark ström kant och då uppför sig vattnet annorlunda. Här kan det ju finnas chans att betesfisken kan bli jagad.

Plötsligt ser vi att det är fisk upp i ytan bakom poppern men den tar inte. Aktiviteten ombord ökar och poppandet intensifieras.

Första riktiga hugget kommer på Christians popper när en GT tar den  med en smäll. Sekunderna efter åt är fisken borta men poppern är kvar. Otur den bet stenhårt i poppern och släppte sedan. Så länge den biter i poppern går det inte att kroka fiske. Till det biter den alldeles för hårt och poppern sitter som i ett skruvstäd. Försöka kroka då går inte.  Nej det gäller att kroka i ögonblicket den öppnar munnen igen men det är lätt att missa.  Vi fortsätter kata och ännu en GT är uppe och gör ett utfall mot poppern men tvekar i det sista.  När de inte tar inser vi att vi ska byta plats och bestämmer att vi ska trolla oss iväg till nästa korall rev.

_DSC1693.jpgDoc12

En bit bort mot nästa rev ser vi massor av fåglar som jagar uppifrån när fisken jagar underifrån. Att vara född till sardin känns inte som en bra ide just nu.

_DSC1689.jpgDoc12

Vi riggar båten för trolling och börjar att köra mot fågelflockarna.

_DSC1686.jpgDoc12

Nu är allt ute , outrigger, taggline samt flatline.  Nu är det bara två tiesers som ska ligga bakom båten och locka upp fisken till ytan.  Efter en stund hugger det på ett outriggerspö men det är bara en lite jack som jag inte ens har enbild på.   När vi kommer fram till nästa korall är det dags att börja fiska popper igen.

_DSC1708.jpgDoc12

den här ön heter Kenyika och är en grym ö att snorkla runt med massor av fisk i vattnet.

Vi  kastar popper in mot land och efter en liten kort stund är det fisk uppe och hugger men inte fastnar.

_DSC1746.jpgDoc12

Vi ser att det är ganska stora fiskar som jagar poppern, men de avstår i huggögonblicket.  Den som vill hugga riktigt är en liten GT av minni modell som tar Zekes popper. Men det ät trotts allt en liten GT.

_DSC1750.jpgDoc12

Den lilla ön är obebodd men är troligt vacker och på baksidan av ön är det en fin vit sandstrand.  det är gott om fåglar som stundtals lättar för att ta sig en tur ut på havet när fisken jagat upp sardinerna mot ytan.

_DSC1721.jpgDoc12

i den norra ändan av ön är det ett litet hål in i korallen så när vågorna fyllde hålet med vatten sprutade det rakt upp som en strut var gång. Som du ser på bilden.

Efter någon timma vid Kenyika har vi fiskat av hela området och vi byter plats igen. Nästa korallrev väntar.

När vi kommer fram är det fokus på poppandet igen, alla vill ju ha en GT på popper.

_DSC1661.jpgDoc12

En fisk är uppe och visar sig i ytan och det blir koncentration på fisket igen.

_DSC1551.jpgDoc12

Långa kast och tuff popping.

_DSC1772.jpgdoc12

Massod är först att se sin popper försvinna i ett stort plask på ytan och så är det bom stopp i linan. Nu jä -ar sitter den där skriker han ut , nu gäller det .Nu är det plötsligt full fart på spöt och rullen skriker när det lämnar lina i rasande fart.

_DSC1779.jpgDoc12  Snabba tag och fisken rusar under båten sida till sida. Det är full fart nu.  Vi driver ganska fort med båten då strömmen är 3,2 knop stark just nu. Som tur är får v i ut fisken på djupare vatten där den inte kan gå fast i revet och slita av linan.

_DSC1792.jpgDoc12

Massods tredje GT är inte lika stor som den första men en skaplig GT är det.  Härligt jobbat.  _DSC1794.jpgDoc12

Du är det sista bilden för dagen, nu åker vi hem .  Nya tag i morgon.

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments
Kategorier : Blandat