Trippel GT och grymma hopp.

Trippel GT ett grymt bra betyg till grabbarna som fiskar.

_DSC1518.jpgoc12

Morgonen är stilla och vi glider utpå ett nästan lugnt hav. Till motsatt vad det var får några dagar sedan då det stod på ända och var 16 m/s .

IMG_2135.jpgDoc12

Detta är min klädsel idag då jag brände mig rejält igår trotts solskydd 50. Så idag har jag 50 + kläder.

_DSC1439.jpgDoc12

När vi kommer ut till det stora revet börjar vi poppa så det glöder om rullarna. Efter gårdagens genombrott med en fin GT till Massod är det full fokus på fisket. Alla vill ju uppleva vad Massod fick igår. Stor GT på kroken och inte en chans att stoppa den utan hålla i spöt med alla krafter för att över huvud taget få se fisken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Först ut är Zeke som efter bara en timmes fiske krokar dagens första fisk. På ganska kort avstånd går det upp en hygglig GT och fullkomligt kastar sig över hans popper. Det blir helt bom stopp i linan och så skriker Zeke (Va fan är detta ,Hell—e det är stort.) Sedan går det för det vilda nere tillbaka i djupet . Att föröka stoppa fisken är inte att tänka på och det är hans minsta problem nu. Bara att hålla upp spöt så det är en konstant 90 graders vinkel mot linan är på snudden till omöjligt. Zeke som inte är den mest vältränade får nu kämpa rejält för att orka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det är bara att inse att det är en ok fisk som hamnat på durken och ska få vattenslangen i munnen en sekund medans fiskaren återhämtar sig lite och kan lyfta fisken för fotografering.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En lycklig Zeke sitter med sin fisk i famnen och säger en massa saker, det är många grodor som hoppar ur den munnen nu.  Om vi utelämnar det mesta som innehåller svordomar och kraftuttryck blir det ungefär , Vilken stor fisk.

 

_DSC1444.jpgDoc12

Vi fortsätter att poppa som galningar. Det är fisk uppe vid poppern vid flera tillfällen men de är lite tveksamma.

Så slår det till och en grym fisk kasta sig över Massods popper så det skvätter i ytan. Nu skriker han  fish on. Så går det så det ryker rakt framför båten.  Samtidigt skriker Christian som poppar på andra sidan av båten fish on.  Nej , nej , nej är min första tanke inte dubbelhugg på GT , det fungerar aldrig.  Sedan går allt fort båda fiskarna är ganska långt framför båten åtminstone 10 meter. Men ganska bett isär så jag kör båten framåt för att få fiskarna  som nu går så det skriker i rullarna på båda sidor i aktern.  När jag nästan kommit farm till de båda fiskarna vände den som Christian har på som är på min styrbordssida rakt in under båten. Det blir att hålla spöt rakt ner i vattnet för att klara situationen men det går inte i längden och till slut går den hårt ansatta flätlina av . Satan vad tråkigt för Christian kan jag skriva. han uttryckte det med lite andra ord som jag inte tänker skriva och med all rätt.

 

 

_DSC1398.jpgDoc12

Massud på babordssidan står just nu istället med spöt i grym båge och matchar en stor GT så gott det går.  Ibland faller ödets lott olika. Det är bra fart på fisken som inte vill vara i närheten av båten vilket i och för sig är bra. Med den grymma pressen som är på fisken så blir den här kampen lite ojämn. Inte för att det är enkelt på något sätt att få in linan men det går i alla fall åt rätt håll.

_DSC1507.jpgDoc12

Där ligger den GTn.

 

DSC_2945.jpgDoc12

Massod med sin andra GT på resan en bra fisk som slet ut honom rätt rejält.

 

DSC_2950.jpgDoc12

Nu är det dags för sjösättning igen och det går bra. Fisken simmar iväg som ett skott ner i djupet, tack för god kamp.

Efter åt sitter Massod bara ner och tittar rakt ut i luften och så utbrister han , detta är så jä- la kul.

Vi starta om och börjar fiska igen för nu är det bara Christian kvar att få en GT,. Den han förlorade alldeles nyss i dubbelhugget för han försöka glömma så fort det går. Men det känns vansinnigt tungt nu erkänner han.

_DSC1551.jpgDoc12

Det gäller att kasta så bra det går för att sedan poppa så det låter popp , popp  om hela poppern.

 

 

Snart är det aktion på styrbordssidan igen där Massod just börjat kasta. En kingfish kommer som en raket underifrån och tar hans popper med full kraft. Sedan flyger fisken rakt upp in luften 3 meter innan den landar rakt framför båten. Massod som inte fattat händelsen bara skriker rakt ut. Vad fan är detta den flyger ju i lyften. Och han har alldeles rätt den var 3 meter upp i luften med poppern i munnen. När den väl landar så går det något så in i hel–te bort från båten . så fort att det blir vatten skvätt från spolen.  Helt underbart att se den fart en kingfish har.

_DSC1526.jpgDoc1

I slutet an fighten fick jag den här bilden där fisken kommer i ytan med popper i munnen.

_DSC1534.jpgDoc12

Massod med sin fina kingfish.

När ordningen blivit återställd och lugnet har spridit sig i båten . Nej där överdrev jag en del. det blir aldrig något lugn och inte heller någon ordning nu när det hugger både GT och kingfish.  Det bara fortsätter utan att det går att göra något åt det.

 

DSC_2960.jpgDoc12

Det är ett elakt tandgarnityr vi ser (på fisken)_DSC1439.jpgDoc12 Nu är det fullt kastande utan återvändo.  Christian som missat en GT är förstås inte nöjd och hoppet att få en börjar så smått släckas då det blivit två missade  hittills och inget mer.  Så händer det som vi alla hoppats på. Christian får ännu ett hugg och nu är det full fart så det rusar lina från rullen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu är det fight för fullt och inget ska få gå fel denna gången.

Spänningen är olidlig för vi ser att fisken kör runt farm och till baka under båten och att föröka ta in den med våld fungerar dåligt just nu. Men kampen som är stentuff just nu går sakta men säkert över till spösvingarens fördel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fasen vad härligt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Äntligen sitter han med sin GT i famnen och vi kan bara gratulera honom.  Nu har alla fått GT + 25 kg. Inte illa med tre GT på en dag och en fin Kingfish dessutom.

Massor mer finns att berätta men , nu åker vi och fiskar igen.

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments
Kategorier : Blandat