Abborrfiske samt prickskytte på gös.

 

IMG_1092and1

En abborre har hamnat i håven och den tog på en Berkley Ripple shad . Det har blivit lite av en favorit jigg för mig. Jag får ytterst sällan stora abborrar så när de vägert 700gram är det en stor fisk för mig. Jag hoppas att jag i framtiden ska få chansen att lära mig hur man får kilosfiskar men dit har jag inte kommit ännu.

28AUG18_1340_00

Jag lärde mig att abborrarna kommer som små raketer på ekolodet och det gäller att vara med och pricka på dem i tid. Till detta är Garmins Panoptix ett bra hjälpmedel. Nu ser jag åt vilket håll de simmar och kan nu kasta mitt bete framför dem.  De kommer bara några stycken åt gången om de är stora,  så denna kom i ett mindre sällskap som jag missade att spara bilden på.  En vände tillbaka för att hugga jiggen som är till höger och det är den som är med på bilden.

IMG_1094andfix3

 

Just denna var en mindre men det är ju så kul när de hugger.

IMG_1118and1

Få dagar är så här lugnt väder så det blir stilla på sjön.  Min favoritutrustning Ambassadeur Revotoro  sx  och Veracityspöt. Nu ska de få jobba på gös.

IMG_1102

Det tog en ganska lång stund att hitta den första gösen, men nu ligger den i håven. Det har just börjat regna igen och det är tredje störtskuren som just slutat.

24AUG18_1400_00

Det vanligaste scenariot före jag hittade rätt storlek på jggen. Gösen simmar i sidled bort från betet.

28AUG18_1128_00

På skannern ser man tydligt hur ett flertal gösar varit på min SB sida.  Längst upp en på min BB sida är det ännu en, som nu ska testas.

IMG_1098and1

Härligt att få några gösar och en åker med hem i bland till middag.

IMG_1110andfix3

Den tog en 8 cm lång jigg allt annat var tydligen för stort. Jag provade med de vanliga jiggarna som är 20 cm och sedan 12 cm men det var först när jag valde en 8cm lång som det kom en attack.

Nu vet jag hur jag ska göra ,  trorjag???.

 

 

 

 

 

Facebook Comments
Kategorier : Blandat