Göstrolling blev krokodilanfall

Göstrolling om kvällen är spännande.

Vår trollingkväll efter gös är inte mer än en timma gammal när första fisken tar en stor jigg avsedd för gösen. Den tar på det spö som är ytterst och det är bara fråga om några sekunder innan  en stor fisk välver i ytan. Ett riktigt magplask med stora vågringar som följd på den helt stilla ytan. Klockan är runt 19.30 och det är fortfarande ganska ljust ute, så vi ser den grymma virveln innan linan är av och fisken borta. En avklippt lina är garanterat en stor gädda och inte en gös. Kan vi månne inte klargjort riktigt för krokodilerna att vi fiskar gös idag, och inte gädda, ja de ska alltid lägga sig i .

DSC_2517and1

Sedan tog det inte lång tid innan nästa hugg kom på barbord sidan och denna gång på en stor HI-LO 40 gram röd-vit. Ni ser den hänger fortfarande kvar i håvnätet. Naturligtvis även detta en gädda. Vi ser det som ett positivt inslag i gösfisket när inte gösen vill hugga.

S00177and1

Vi kör över det ena stenområdet efter det andra men gösarna lyser med sin frånvaro.  Här en bild från ett Humminbird sidskan ekolod.

DSC_2503and1

Nu var det dags igen den stora röd-vita  HI-LO som gav första gädda lockar nu även nästa fisk till hugg och vi tror för ett ögonblick att nu är första gösen på gång. Men det visar sig efter en kort men intensiv fight att det blir ännu en gädda. Faseligt vad gäddorna har svårt att förstå att det är gös vi fiska  idag.

DSC_2511and11

Tack och adjö för denna gången, kom tillbaks när du väger +10 kilo.

DSC_2513and1

En välbehövlig fika innan nästa fisk hugger.  Fyra olika vertikal spön utgör grunden i vårt fiske.

17JUL18_0914_00and11

Vi ser många fina ekon på Panoptix ekolodet men de är alla långt nere på 15 meter , nu måste de stiga upp till ytan snart.

 

 

DSC_2500and1

Då var det hugg igen och i håven hamnar ytterligare en gädda. Men hur går det till, vanligtvis när man fiskar efter gäddorna hugger de inte men nu under göstrolling är de sugna.

DSC_2538and1

Ibland är det bra med en stor håv som de kan ligga och vila lite i.

160718_2256_00and11

Hur vi än gör så är det bara gäddor som vill ta våra beten.

Nu är snart tiden kommen då vi ger upp för att sova en stund och sedan gå upp vid 04  istället.

S00172and1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här en bild från morgonens fiske där ett par stora fiskar syns tydligt på sidskannern där den ena även syns med sin skugga en bit ut på botten.

17JUL18_0707_00and11

Nu är det lite fart på fisken i ytan vi ser dem som stora gula prickar  på Panoptix ekolodet.

DSC_2527and1

Nu är gäddfiskare Stig igång igen och trotts att vi vertikalar gös har han fått tag i en ny gädda. Ja det har blivit många det här dygnet. Alla som högg i natt tog på Stigs spön. Han måste ha nått en gädd-.peak just nu.

DSC_2541and1

En fin välvuxen dam glider ur håven. Lite tilltygad men vid god vigör.   Tack för denna gång.

DSC_2526and2

Ja för att vi ska kunna kalla det för gösfiske måste manju fånga en gös annars blir ju hela denna turen en gäddtur. Så det ordnade Stig när han fick ett bra eko att släppa på och en liten men ändå en gös tog jiggen.

DSC_2520and1

Där satt den till slut, ingen enkel ekvation att få en gös denna gång.

DSC_2522and11

Det blev en göstur i alla fall.

 

Facebook Comments
Kategorier : Blandat