Äntligen Supersize

Den här sommaren har varit extremt trög vad det gäller att få den där stora gösen. Det har varit varmt och underbart men alla gösar som jag sett på ekolodet  har tvekat att ta jiggen.  Hundratals gånger har jag haft stora gösar under jiggen men ingen enda av dem har velat ha betet. Så det är klart man funderar på vad gör jag för fel. För fel är det helt klart om ingen enda av dem hugger. Men så kan man ju också vända på det och säg att om fisken inte vill äta spelar det ju ingen roll att man är där med en jigg. De kommer ju bara att som vanligt stiga upp till jiggen bli ett med den och stå där och bara ståååååååå. Tråkmånsar är ni allihopa.

DSC_2551and1

Jaaaaa äntligen så fick jag till den där träffen som ger en +90cm gös. Den ligger nu i håven och plaskar runt.

IMG_0826and1

Jag var som vanligt ute och körde med elektronik som jag ska skriva om i nästa bok. Denna gång var det Raymarine Axiom som fick vara sidskanninglod. Längst ner på sb sidan ser ni ett lite större eko som en liten svetslåga. Alltid värt att titta på ifall det är en bättre gös.

DSC_2581and1

Utrustning för dagens Gös vertikal är min AMbassadeur Revo SX  och ett Veracity vertikalspö grymt skön kombo. Jiggen en Bekley i gråsvart nästan naturfärgad.  Denna jigg har gått lika bra som alla andra denna våren och sommaren dvs inte en enda stor gös hittills.

030718_1033_00and3

En Garmins Quickdraw bild över en del av sjön och alla gösar som jag hittar står djupt från 14 m och djupare. Med kartan i bakgrunden är det lätt att leta på rätt djup för man vet ju hela tiden exakt var man är. Rött är djupare än 24m, blå 24-19m, ljusbrun19-16m osv. Då den tillverkas samtidigt som jag fiskar är det ju inget extra arbete.

04JUL18_1324_00and11

Ett fint eko inne på 14 meters djup och fisken på 10m. Bättre kan det inte bli . Med ett undantag den fisken vill inte ta och inte alla andra av hans vänner  inne på grunt vatten  heller.

De går upp och inspekterar betet för att sedan somna  intill jiggen och inget mer göra.  Garmins Panoptix är trevligt då man ser allt i realtid som händer under båten men det gör det ännu mer jobbigt när de inte hugger. Ni kan se att den här fisken är på väg till höger i bild på fart randen bakom.

17JUL18_0707_00and11

De lite mindre gösarna och abborrarna syns tydligt en bit under ytan som snabba stora gula ringar på Panoptix ekolodet. Att de simmar fort ser vi på det långa fartrandstrecket bakom det stora ekot.

 

 

DSC_2552and133

Det blev lite böj på fisken vid fotot men det får man leva med jag gör det bättre nästa gång.  90,5 cm äntligen en bra fisk igen.

90,5 cm supersize . Som uttrycket säger.

”Men skam den som ger sig” och nu äntligen var det dags att få till det igen.

skitfiske   Bo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments
Kategorier : Blandat