Ekolodet med på isen, spännande.

Jag har inte pimplat på isen på 20 år, så idag var det premier för den fiskeformen för mig i modern tid.

IMG_9400and11

Jag lastade batteri och ekolod på en gammal pulka som varit med sedan förra istiden.

Då jag inte riktigt hade koll hor allt skulle gå till lade jag i givaren för att se vilken bild det blev på ekolodet. Mitt  gamla Garmin 550c fungerade perfekt och bilden som kom upp visade fisk i vattnet. Spännande.

IMG_9395and1

Då intresset för ekolodet är starkare än pimpelfisket blev det ekolodet som fick mest uppmärksamhet till en början. Här ser man tydligt hur en abborre stiger upp från botten och simmar fram till min balansare utan att ta förstås. Men det kom fler strax efter åt.

IMG_9406and1

Jag flyttade mig lite och ett nytt hål är borrat och samma sak igen abborrarna visar intresse och kommer fram och tittar. Momentet efter denna bilden stiger det en ny abborre från botten upp till balansaren och tar. Jag trodde knappt det var sant men första fisken är krokad.

IMG_9400and1

Jag var tvungen att ta en bild då det var minst 20 år sedan jag fick en abborre från isen.

IMG_9399and1

Att den var pigg och rolig att få upp var ingen nackdel. Det är ju fantastiskt när en liten fisk på knappt 4 hg kan bli så uppskattad.

IMG_9412and1

Här ser man tydligt att ett stim med löja eller nors simmat förbi abborrarna finns efter botten.

IMG_9405

Abborre med häng.

IMG_9413

Här är platsen vi skulle fiskat på men den hittade jag aldrig. Så nu tog jag positionen på plottern och lade in i min hand gps.  Blir det fler turer ska jag komma rätt.

 

 

Facebook Comments
Kategorier : Blandat