GT som motståndare , härligt!

 

Popper fix 1

·Vilka är dagens vapen , orange eller kanske en rödvit  nej en blå borde vara bra om man inte tar en gul. Ja frågorna är många och svaren kommer när fisket börjar.

Kanske jag skulle satsa på en silverfärgad i alla fall, vi får se. Bara det är nya krokar på.
IMG_7252and1
Vackrare popper än de som är speciallackade åt oss från Vassvikens lures finns nog inte. Vilken lyster man blir tveksam att fiska på den.
Idag var det tidig morgon och frukost med tuppen. Ägg, korv, mackor, omelett ja det var mycket som skulle ner innan vi var färdiga för start ut mot öppet vatten på Indiska Oceanen. Utfarten ur Lamu kanal gick i nästan becksvart mörker men det går om man är försiktig, om det nu går att vara det, när inga andra båtar har lanternor bara vi. Det är inte bara båtarna som är svarta alla ombord är ju också svarta och syns inte , ibland önskar man lite extra månljus på morgonen.
Kanten på revet 2
Poppern ska göra så stort plask den kan i varje popp du drar. Ju mer vatten som skvätter upp desto större chans att det kommer en stor fisk och tar. Vi brukar säga att det börjar och slutar med ett plask!  Sedan går det så det ryker  i alla fall.

Tung fight för      1

Att slåss med en GT som inte vill ge dig en enda meter lina gratis är mer än man kan förstå om man inte provat det.  Ja varje liten cm är i detta fall lika omöjlig att få in om det ser ut som på bilden då gäller det att ha ätit mycket frukost så man orkar en stund för den fighten tar inte slut utan svett och tårar.

GT till charlie 1

En av de första att kroka en GT var Charlie som fick sig en resa han sent ska glömma. Det är alltid en bra belöning att få en GT som tar på popper att se det grymma hugget och dessutom få känna kraften när fisken inte gör som du vill. Då är man i fiskets egen himmel dit man kan komma och lämna som man vill, med hjälp av en stor fisk i ändan på linan.

Dubbel GT

Att få dubbelhugg är grymt och ger en viss oro i båten då man inte kan följa efter båda fiskarna samtidigt . Men med lite tur så klarar man båda ändå. Är bara kapten bra går allt som vi brukar säga.

_DSC8978.jpgand1

Att ha delfiner runt båten är ganska trevligt.

 

Rock cod 1

Ibland kommer det en koralltrout eller en rockcod och tar och då gäller det att vara med för det är fina fiskar framför kameran och ibland på matbordet.

_DSC8556.jpgand11

En närbild på en urkämpe.

Gt till       3

En riktigt fin GT satte tänderna i Sebile poppern och så var fighten i full gång. När fiskarna bestämt sig för att inte följa med åt ditt håll, ja då är det bara att hänga på. Att försöka stoppa en vuxen GT med våld slutar alltid med att man gör sönder utrustningen. Att bromsa med 10-12 kilo är ok men mer är hemskt svårt. Det ställer dessutom oerhörda fysiska krav på den som fiskar. Den här skönheten hade ofoget att inte vilja vara med på noterna det minsta . Det gav en minst sagt spektakulär fight som till slut vanns av spösvingaren ändå. En lycklig man just nu.

Snacka om plask

Att få in fisken de sista metrarna intill båten är inte helt självklart som ni förstår, de har en egen vilja för det mesta.  När du tror att du är vinnare och fisken kommer in till båtsidan  kan du vara säker på att det inte är sanning oftast bara en halv sanning.

DSC_3104.jpgand11

Nu har det varit ett flertal elaka Kingfish som hoppat runt båten och till och med tagit poppern i munnen och sedan hoppat eller ska man säga seglat upp 5-6 meter rakt upp i skyn för att sedan släppa och skratta åt oss. Men de ska få igen bara vi får fast krokarna bättre. Nya tag utlovas och då är det krig mot poppertjuvarna .

 

Nu har vi en vilodag sedan så kör vi igen så det ryker.

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments
Kategorier : Blandat