GT fisket i Kenya rivstartar

Som alla andra som läser detta  så åker vi och fiskar för det vill man ju göra varje dag.   Men vi gör inte som alla ni hemma i Sverige som går till garaget och hämtar ut snöskyffeln för att skotta rent uppfarten  så man kan komma ut med bilen. Det är inte riktigt aktuellt här hos oss på ekvatorn. 

Stick bait 1

Så här ska morgonen börja , nya krokar på ett stikbait som ska ge en tjur i ändan av spöt.

Spön riggade1

Några av spöna som ska användas idag.

GT 2018-7
Vår båt Peter Pan.

Här i Kenya och på ön Lamu där vi befinner oss är morgonen ganska ljummen med 28 grader i luften och samma temperatur i vattnet. Men det ska snart rätta sig till så det blir lite varmare fram på dagen det ska säkert leta sig upp mot +32 till 35 grader i skuggan. När vi glider ut ur hamnen så är vattnet snart helt ljusblått och vi riggar för GT fiske men först en stunds båtåkande ut till revet. Du kan läsa mer på vår sida på Facebook som är  Kenya Adventures .som vi ska uppdatera i takt med fisket. Ja det kommer här också så bara lugn.

GT 2018-5
Dagens meny ska handla om GT till en början och då först på speedjigging och sedan lite popper . Giant Travally är fisken som är det starkaste som finns i vattnet och som på swahili kallas för  cambezi. Vi åker norrut till ett av reven för att försöka utmana några tuffa krigare för det är fantastiska kämpar dessa trevallys. Att få ta i riktigt mot en värdig motståndare är tufft enligt Robin.

GT 2018-3

Det börjar lite försiktigt och fiskarna i den mindre storleken jagar våra beten. Det bjuds på alla ingredienser för att göra en riktig  häftig film som blod, svett och tårar.
Många riktigt fina matcher, där vi länge är med men där fisken vinner kampen. Hur det kommer sig vete f-n, man tycker ju att man gör allt rätt, men så är det naturligt vis inte.  Ja att förlora en match mot en vuxen GT är ingen skam fiskarna här nere är så starka och snabba att man inte känt något liknande hemma.   De aggressiva jägarna i vattnet vinner nästan 50 % av kamperna, så  förlora en stor fisk är något man inte kommer ifrån under en veckas fiske  i den Indiska oceanen.

 

GT 20180222-1

Naturligtvis så blir de större alt efter som vi fiskar och kan styra båten till exakt de ställen som fiskarna jagar på. Den här var en rackare att slita ut lina från rullen.  Att Robin känner sig lycklig efter den kampen är helt i linje med hur trött han är.

 

GT 2018-4

Tungt gung i spöt är knappast något som händer under GT fisket. Nej det går så det ryker eller så simmar fiskarna runt i stora cirklar och du får slita som en galning för att få in minste lilla lina

GT 20180222-2

När sedan fisken som nu börjar ta på våra beten ja då är man plötsligt inte med när linan slits ut från rullen. Fast man tänkt på detta ögonblick i flera veckor så är det som den värsta överraskning när tyngden och den grymma urkraften går loss i andra ändan av linan. .

GT 20180222-3

Men när man står där som segrare efter den tuffa matchen ja då är det plötsligt underbart. Mikael han bara ler och ger Travellyn en sista puss.

I morgon är det vilodag  men snart är vi på det igen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments
Kategorier : Blandat