Sportfiskemässan 16-18 mars i Stockholm, 2018.

Hej nu är det dags för årets stora händelse för alla sportfiskare i Sverige.

Sportfiskemässan 16-18 mars i Stockholm,  missa inte detta.

Här kommer föredragsprogrammet på Specialfisketorget som jag har hand om.

Presentation av  föredragen sist på sidan.

IMG_4943and2

FÖREDRAG PÅ  SPECIALFISKETORGETS SCEN PÅ SPORTFISKEMÄSSAN I STOCKHOLM 16 – 18 MARS 2018

Föredragen handlar om det fiske som du helst vill uppleva. Föreläsningarna är spännande, upplysande, adrenalinhöjande, och oerhört lockande. Välj dina favoriter och dröm dig bort till Afrika och fiska GT, Västkusten och fiska tonfisk, Spannien och fiska mal, Nordnorge och fiska hälleflundra, Lära dig gäddfiskarnas specialknep eller Kajakfiske med Micke Pohakka..  Jag är moderator på specialfisketorget och jag har naturligtvis Ekolodsboken med mig.   Kom och lyssna.

Fredag  16 mars 09.00 – 18.00

11.00   Tonfiskprojektet i Sverige                              Robert Hellberg                

12.00   Kajakfiske med europa 2 an                         Mikael Puhakka

13.00   Ekolodskurs som tar dig till nästa nivå.    Bo Hall  

14.00   Hälleflundra igår, idag,  i morgon!             Kristian Keskitalo    

15.00   Vertikalfiskets hemlighet                               Cecilia Gösdrottningen  Grönberg

16.00   Gäddfiskarens specialknep                           Tobias Fränstam,  Håkan Fransson 

 

Lördag  17 mars 09.00 – 18.00

11.00  Kajakfiske med europa 2 an                           Mikael Puhakka

12,00   Ekolodskurs som tar dig till nästa nivå.   Bo Hall              

13,00    Hälleflundra igår, idag, imorgon               Kristian Keskitalo                                                                                                                 

14.00  Popper efter GT på ekvatorn                         Bo Hall, Richard Kulmer

15.00    Vertikalfiskets hemlighet                               Cecilia Gösdrottningen  Grönberg

16,00  Tonfiskprojektet i Sverige                              Robert Hellberg                

 

Söndag 18 mars 10.00 – 16.00

11.00    Popper efter GT på ekvatorn                         Bo Hall, Richard Kulmer      

12.00  Gäddfiskarens specialknep.       Tobias Fränstam , Håkan Fransson   

13.00   Kajakfiske med europa 2 an                         Mikael Puhakka                                 

14.00    Tonfiskprojektet i Sverige                            Robert Hellberg             

 

Specialfisketorget föredrag 2018, en tydlig beskrivning.

Specialfisketorget kommer som vanligt att bjuda på flera spännande föredrag där fiskarna är långt större än du själv.

   Tonfisk på 350kg  i Sverige,    Robert Hellberg 

Tonfisk projektet 2017

  1. Forskarna behövde märka 20 st 200-300 kilos blåfenade tonfiskar med sändare för att följa deras vandringsvägar och i framtiden skydda dem för överfiske. Det  enda sättet att göra detta var att fånga dem på spö utanför Svenska västkusten. En stor osäkerhet fanns från början men utbyttes mot framgång och hela forskningsprojektet  lyckades och blev en dundrande succé. Robert Hellberg berättar i minsta detalj hur det framgångsrika forskningsprojektet med krav att fånga stora blåfenade tonfiskar i Svenska vatten åt forskarna   Du får på film uppleva hur flera  sportfiskare fick kämpa livet ur sig för att klara fighta tonfiskar på 350 kilo.  Vill du höra denna fantastiska historia som utspelade sig hösten 2017 så kom till föredraget.

 

Gösfiskets hemligheter  Cecilia Grönberg

Cecilia Grönberg  med Gös suddad

 

  1. Cecilia Grönberg  behöver ingen stor presentation hon har ju redan varit över allt och fångat stora gösar.  Nu ska hon se till att berätta hur och framför allt varför hon lyckas ta de stora gösarna framför näsan på andra som inte lyckas. Det blir både skratt och allvar under den här timman. Att ha tagit flest stora gösar av alla är väldigt bra gjort att vara framgångsrik under många år är en ännu större bedrift. Nu ska vi få höra hemligheten när Cicci står på scenen.

 

 

  Hälleflundra igår , idag och i morgon.  Kristian Keskitalo 

Kristian suddad

  1. Här får vi Kristian Keskitalos samlade erfarenheter om hälleflundra och det är många års fiske som summerats och nu kommer de hetaste tipsen inför framtiden . Kristian som fångat otaliga storflundror kommer att berätta om hur de upptäckte det som blev hälleflundra boomen i Norge. Då var det lite att gissa sig till var fiskarna kunde vara nu vet vi var de trivs och i framtiden pekar det mot att ???????. Det får du reda på vid föredraget på mässan.

Gäddkungarnas bästa tipps.  Tobias Fränstam , Håkan Fransson 

Håkan Fransson  Gädd killarna.

TTobis Fränsatam gäddkillarna.

  1. Naturligtvis ska det bli gäddfiske och det är ABU-grabbarna som var med i Pike Fight och blev två, endast en fisk från segern. Nu kommer Tobias Fränstam och Håkan Fransson att lära ut de bästa gäddtrixen som gör dig till segrare i framtiden. Dessa gädd virutioser har ju massor av storgäddor på sitt samvete och tillsammans kommer de nu att förtrolla er som gillar gäddfiske  och verkligen nörda ner er i var och hur och vid vilka temperaturer och vädertyper som ni ska fiska  här eller där. Nu lämnas ingen oberörd som gillar gädda.

 

Bli proffs på ditt Ekolod.         Bo Hall

Ekolodskurserna på mässan Bo Hall

DSC_1753and1

  1. Ekolodskurserna på mässan är efterfrågade och kommer att bli ännu bättre 2018 och ge dig småknepen som gör dig så mycket bättre på ditt ekolod. Att se de små detaljerna på ekolodsskärmen gör skillnaden vid många tillfällen. Samt hur ställer man in sitt ekolod så det blir en fiskfångare,  det ska vi titta på. Nybörjare eller redan erfaren här  finns alltid nytt att ta åt sig.  Här får jag själv chansen att visa hur bra ditt ekolod kan bli i framtiden.  Mitt andra favoritintresse förutom fisket är ju ekolodet och jag kommer även saxa ur Ekolodsboken som fått så mycket beröm.  Ekolodsboken gör dig garanterat till en bättre fiskare i alla vatten. Så missa inte det. ”Ekolodsboken” kommer att finnas att köpa på Specialfisketorget.  Moderator   Bo Hall

 

Lär dig fiska stor fisk från Kajak.  Mikael Puhakka

image3 beskärd suddad

  1. Micke Puhakka  som fiskar stora fiskar från sin kajak berättar hur man planerar och hur man får resultaten med sig i nya vatten.  Micke som själv varit två på EM i kajakfiske vet hur man ska göra för att nå sina mål. Rätt utrustning och bra teknik underlättar och det får vi en hel del av under föredraget. Spännande och underhållande  utlovas det.

 

        Popper efter GT på ekvatorn                      Bo Hall ,   Richard Kullmer  

Popper på ekvatorn

8. Här får du drömma dig bort på ett spännande och tufft fiske med popper  som vapen mot den stora GTn. Här får du vara med när fighten mot stora fiskar beskrivs och du får i detalj veta vad som gör skillnaden mellan en vunnen fight eller bom. Nere i Afrika där den stora Indiska oceanen  slår sina vågor mot stranden och stora GT jagar bara några meter från land. Där börjar våra berättelser och de fortsätter med spänning och krafttag mot de stora Travellys som simmar  på de stora reven.

Här presenterar Bo Hall ett fantastiskt fiske som bara sker i ytan. Popperfiske är så adrenalin framkallande att man får blodrusning redan när man tar i spöt eller bara berättar om det, som nu. En föreläsning som har allt det som är varmt, trevligt, och djävulskt spännande. Varje gång du drar i din popper på ytan är du bara sekunder från att få hjärtstopp. För när en stor GT kommer upp och tar din popper på ytan, blir du bara chockad. Du fascineras av det enorma plasket som blir när fisken tar din popper och du står helt förstummad ett väldigt kort ögonblick. En halv sekund senare slits linan med ett ångloks kraft ut från rullen, och du är utan chans och framför allt utan balans, när du slits fram mot relingen där du slår i båda knäna med en smäll. Detta är popperfiske efter GT när det är som bäst.  Du kommer även att få lite speedjigging för att bättra på adrenalinet ytterligare.   Men det kan lika gärna vara kingfish eller tonfisk som sliter iväg linan så det glöder i rullen. Ja mycket mer ska det handla om när vi fiskar från vår båt i Kenya.

Fler händelser kommer här.

Här kommer det att finnas mer nyheter fram till mässan 16-18 mars.

 

Facebook Comments
Kategorier : Blandat