Vättern och rödingfiske i Gränna.

 

 

 

 

DSC_1997and1

På morgonen går vi ut ur hamnen när det ljusnar och så fortsätter vi ut till 30 meters kanten mellan land och Visingsö. Alla grejor kommer ut utan att det trasslar vilket det gör ibland när det som nu är några få plus grader och kallt.

05JAN18_1156_00

Det är en hel del fisk igång under förmiddagen men de är försiktiga där vi kör, och fler av våra löjor blir avbitna utan att fisken fastnar på kroken.

DSC_1989and1

Första godkända rödingen kommer in till håven och vi kan kan andas ut inget bakslag idag.  Trotts att vi kör på ett område vi tidigare haft bra fiske så vill det inte riktigt släppa loss. Vi ser att fiskarna är framme och hugger på våra beten så att de nerspända spöna gungar till men mer blir det inte. Jag får byta de löjor vi har ute flera gånger utan att vi får fast någon fisk.  Ett taktikbyte måste till.

050118_1456_01

Vi kör på väldigt varierande djup för att hitta var fisken kan stå den här dagen. Inne på 22 meter och ut igen till det blir 80 meter . Allt för att hitta det vinstgivande området.

DSC_1992and1

Jag byter typ av löjskalle  med disc för att få till ett ökat intresse av fisken. Men det hjälper inte så mycket.

DSC_1999and1

Idag har jag lämnat mina planerboard hemma och kör istället med tre spöparavaner på var sida. Jag har valt Ghost paravaner av medium storlek och de går som en dröm i vattnet. Det som fattas är att det ska bli fisk i ytan på något av våra beten  men det är bara på riggarna det huggt hittills.

DSC_1987and1

Plötsligt så hugger det två fina rödingar i snabb följd och vi tror att nu har vi hittat rätt ställe. Men trotts att vi kör runt i samma hotspott får vi ingen mer fisk här.

DSC_2005and1

Här Stig med ett par fina rödingar som högg med bara några minuters mellanrum.

050118_1456_01

Nu vänder vi ännu längre ut för att ge djupet runt 50-70 meter lite utmaning en stund.

05JAN18_1212_01

När vi går utåt och kommer till styvt 50 meter kommer det ett helt gäng rödingar uppe bland våra beten , men ingen av dem vill hugga.  Är de inte lite tråkiga när de ändå är på plats kunde de väl anstränga sig lite i alla fall.

DSC_2001and1

En ny röding hugger på sb riggen på 21 meters djup och där är det laddat med en löja. Ett par djupa gungningar på spöt innan det löser ut och fisken är fast.

DSC_2008and1

Det har blivit några fiskar under dagen och den sista rödingen som tar för oss är en klart godkänd fisk som sliter ut linan från utlösaren på 16 meters djup.  Nu är vi nöjda och kan börja styra hemåt. Då börjar det blås upp från norr och det drar i rejält så att styra in i hamn är inget svårt beslut. Tack Vättern för denna gång.

 

 

Facebook Comments
Kategorier : Blandat