Gösen utbytt till krokodil

En stunds abborrfiske med inslag av gös och gädda var det tänkt.  Vi valde Sämsjön som brukar vara bra för abborre den här tiden på året.

DSC_0872an1

Morgonstund har guld i mun heter det ju så dimslöjorna på morgonen är fortfarande kvar.

DSC_0873and1

På väg ut förbi den lilla ön som ligger i kanten av den stora djuphålan.  Den frontmonterade elmotorn från Minn Kota som heter Terrova är en dröm under fisket så bra den fungerar. Att ligga helt stilla när man vill det är ju grymt bra.

DSC_0878and1

Ute på lite djupare släpper vi i den nya elmotorn i fören som håller oss helt stilla. På ekolodsbilden ser vi hur ett stort abborrstim är under båten. Det blir helt vitt innuti som visar att det är det hårdaste ekot som svar från stimmet.  Antagligen mindre abborre inte större än 25 cm.

DSC_0888and1

Så blev det första abborren upp och det var en liten som tog en dropshotfiskad liten jigg.

DSC_0880and1

Vi ligger ganska nära land  som ni ser och stimmet står ganska stationärt här utanför.  På ekoloden ser ni olika bilder men ganska lika varandra. Det är samma stim men med två olika inställningar på ekolodet.  Förklaring.

DSC_0893and33

Här kan  ni se hur den vanliga ekolodsgivaren grötar ihop hela stimmet så man inte kan se individerna utan alla är i en klump. Det är en vanlig 200 khz givare med ca: 20 graders kon.

DSC_0896and33

Här har vi nu istället samma stim men med en 200khz chirpad signal som svänger från 175 -220 khz och varierar då mellan 15-20 graders bredd. Nu kan man se hur enskilda fiskar börjar framträda och i mitten är det starkast signal som blir vit.    Tittar man på sidskanningen ser man att stimmet står tätast på vår BB  babordsida men även en del på styrbordssidan SB.

 

DSC_0910and1

Jo då Klas han lurade väl några bra abborrar som skuttade runt bra i ytan så kameran blev blöt.

DSC_0904and1

Ekot i mitten försvann för oss och hade bråttom, fiskarna har ju fenor och simmar bort från oss ibland.  Vi bytte plats och då såg vi ekot bättre och det kunde låta bli den lilla dropshotten.

DSC_0926and1

. Klas i full drill med det lilla dropshot spöt.

DSC_0937and1

Där satt den i håven en krokodil vilket vi inte ville ha.

DSC_0956and11

Den ser ju ganska elak ut med sina grymma ögon.

DSC_0952and1

Ett litet leende får jag i från Klas i alla fall.   Det kändes inte som en gädda till en början men så blev det. Bra gädda tycker jag.

DSC_0960and11

Simma nu lugnt iväg mot friheten.

DSC_0967and11

Så liten är dropshotten som lurar fisken idag.

DSC_0947and1

Så här satt den i gäddan långt fram i munnen i hårt brosk.

DSC_0971and1

Abborrfisket tog aldrig någon riktig fart men några sådana här blev det som tröst.

DSC_0981and1

Den nya fina båten från Westgear är uppe på trailern igen och dags att åka hem.  Tack Klas för ännu en fin dag på sjön.

Skitfiske  Bo

 

 

 

 

Facebook Comments
Kategorier : Blandat