Pike Open Västervik

I vårens Pike Open fiskade Adrian tillsammans med sina kompisar Gabriel och Andreas i Andreas båt. Så jag, Thor och Linus bildade ett eget dreamteam. Eftersom vi visste att det skulle bli svårfiskat med Sol, blå himmel och vindstilla var planen att första dagen ta minst 5 godkända och använda andra tävlingsdagen till att jaga stor fisk.

Tävlingens första dag började över förväntan med 3 godkända fiskar de första 30 min, alla tog mindre beten som Pulse shad och Berkley Juke. Men därefter blev det svårare. Efter ytterligare 4 timmars hårt fiskande högg den fjärde godkänd gädda och vi jagade den viktiga 5:e fisken.  15 min innan första tävlingsdagen skulle avslutades lyckades Linus nypa dit en välkommen 71cm fisk. Första målet var uppnått och det kändes skönt att kunna följa planen för andra tävlingsdagen och börja jaga stor fisk.

Efter kebabpizza, fiskesnack och några timmars sömn sjösatte vi båten 04:30 och åkte ut till våra nya fiskeplats. Humöret och övertygelsen om att vi skulle lyckas ta några stora gäddor var på topp.

Vädret var som dagen innan men vi höll vår plats och fiskade djupare. Några mindre gäddor kom upp men inte de gäddorna vi letade efter. Efter flera timmar och mängder med kast så förändrades snabbt vädret, höga moln drog in och det blåste upp. Vi alla kände att nu kommer chansen på de fiskarna vi behövde, vi stod på rätt plats, fiskade med rätt beten (stora Pulse shad). Först fick jag ett hårt hugg som hängde upp betet och stingerkrokarna till en boll, därefter var det Linus som fick ett hårt och snabbt hugg utan att hinna kroka fisken. Gäddorna högg hårt och snabbt utan att vi hann sätta mothuggen. Efter 10 minuter avtog vinden och molnen drog vidare. Vi hade bränt dagens bästa chanser men kämpade vidare.

När vi anlände till målområdet kl 16 hade vi bara ökat på resultatet med 3cm. Inte vad vi hoppats på men vi hade gjort allt enligt planen. 368cm blev vårat resultat som gjorde att vi placerade oss på plats 29 av 132 team. Endast 31 team hade 5 godkända gäddor.

Vi är ändå nöjda och gjort allt vi kunnat. Blir nya tag till höstens Pike Open.

På onsdag ska jag och Adrian tävla med Håkan Fransson i Upplevs tävling så vi måste ladda om snabbt! :)

Skitfiske på er!

//Jonas

IMG_9668

Thor var snabb att ta godkänd fisk

IMG_9714

 

IMG_9728

Linus specialbete, Pulse shad med reflex spinnarblad. Funkade superbra!

IMG_9755

 

DSC_1648

 

Facebook Comments
Kategorier : Fiskerapport