Börja fiska och Grönt veckoslut

I helgen var det Grönt veckoslut på Gamlebygymnasiet under 2 dagar, vi var där som utställare och visade barn/ungdomar hur man kastar med ett haspelspö och även om att ”Börja fiska” finns som låter ungdomar upp till 16år få låna en fiskeutrustning, fiskekort, en bok om fiske och mycket mer för hela sommaren.

Första dagen stod Lasse Cajander med oss, han tog med sin Finval. Det var många barn som provade att kasta, provsatt båten och hade frågor om fiske.

Andra dagen stod vi själva med lite hjälp av Jonas jobbarkompis Ola. Till årets GV hade Pär och Linus på Svängsta skickat upp 3st ”Börja fiskaspön” och det var tur att vi hade 3st för alla spöna användes flitigt. Trots många slag/piskningar i asfalten höll alla spön och ser nästan nya ut så det är bra och hållbara spön men kan få låna under sommaren.

Under dessa 2 dagar har fler än 250 barn varit hos oss och fått lära sig att kasta med haspelspö, alla har varit jätteduktiga. Så vi hoppas se er på någon brygga i sommar med ett spö i handen! :)

Vill ni låna en fiskeutrustning från ”Börja fiska” kontaktar ni er sportfiskebutik eller läs på sportfiskarna.se/borjafiska

(Vi hann inte ta så bra foton för det var inte många tillfällen som det inte var kö)

Skitfiske på er och Börja Fiska!!

Adrian & Jonas

 

Första dagen innan Grönt veckoslut hade öppnat och vi hann precis få fram allt innan barnen kom springandes.

1

Det kortaste spöt passade även de yngsta

2

4

3

Facebook Comments
Kategorier : Blandat, Utrustning
Om du gillar detta inlägg kanske du är intresserad av :