Första gäddan för mig i år och den var stor!

Vi började dagen med att fixa i ordning alla fiskesaker o tanka båten, sen åkte vi ner o sjösatt för en härlig halvdagsfiske i vårsolen. Vi kom ut till första viken o där var det is överallt, typiskt. Bara att ändra plan direkt och åka till en grund vik och fiska av branten in till viken. Vi provade alla färger på beten men inget funkade.

Det var superskönt väder och varmt så vi åkte till en klippö och tog en skön lunchpaus med grillad korv.

IMG_7514

Efter att ha ätit och solat backade vi ut båten från ön o åkte mot en ny plats med lite grundare vatten och med mängder av brax. Här brukar det inte gå så många gäddor men de brukar vara av den större storleken.

IMG_7528

Vi nötte på men inga hugg där heller, tiden gick och jag fiskade med min favorit McPike 21cm i färgen Tånglaken. Precis innan vi skulle ge upp för dagen så tar det tvärstopp i mitt spö, jag gör mothugg och känner direkt några riktigt bra huvudskakningar. Den gick djupt och ville ner mot botten så jag fick lyfta och ta i för att få upp fisken mot ytan. När vi såg gäddan blev det fart i båten och pappa håvade den efter att på första försöket stöta håven i gäddans rygg när den gjorde en snabb rusning ner mot botten. Ren lycka när den var i håven o båda jag och pappa fick måsben men Thor är lika lugn som vanligt. Jag krokade av den och lätt den villa lite innan vi flytta den till en karpsäck. Där fick den ligga och pigga på sig innan vägning o mätning. Jag o pappa såg på varandra med storlycka när vi insåg att den var över 11 kilo, 11,3kg och sen mäter vi den till 114 cm. Det var en riktig ryggbred gädda och hade ett jättestort huvud, typisk braxätare.

Jag släpper tillbaka den till sitt rätta element o den simmar iväg glad och redo för leken som börjar om några veckor.

IMG_7680

Nu i efterhand inser jag verkligen hur stor den var, sjukt fin fisk!

Jag har fiskat i ungefär 7 år och har 3 över tio kilo och tar nu ett nytt PB med första spinnfiskade gädda, det är så härligt och speciellt att få ta en sån stor fisk. Bättre start på fiskeåret kan man inte önska sig! :)

Älskar gäddfiske!!

IMG_7739

Skitfiske på er!!

/Adrian Lundberg

Facebook Comments
Kategorier : Fiskerapport