Höstgös och PikeOpen

Gösfisket har varit extremt kul senaste veckorna med hårda och snabba hugg. Det verkar som att gösen håller på att ta över Gamlebyviken för vi får dom som aldrig tidigare. Vi använder gummibeten på runt 10cm riggade med 15gr skallar som vi fiskar nära botten.

Revo MGX treme på sköna spön med kastvikt upp till runt 35gr gör fisket ännu roligare, man känner varje pet och mothuggen sitter blixtsnabbt!

IMG_4925

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_E4935

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi kommer fortsätta gösfisket hela vintern eller så länge det inte ligger is.

Vi har självklart hunnit fiskat gädda också. Det har kommit nya spännande beten som gjort fisket roligare. De nya färgerna på McPike har visat sig funka riktigt bra men det är nya större Pulse shad 18cm som använts mest senaste fisketurerna och även på Abu Garcia Pike Open.

Men vi delade upp oss i tävlingen och jag fiskade med mina kompisar Gabriel Claeson och Andreas Seger.

IMG_5176

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eftersom Jonas och farfar fiskade i vår båt så tävlade vi i Andreas LUND-båt.

Vi hade gott om utrymme och den går riktigt bra i sjön. Planen var att fiska grunt bland braxstimmen. Efter några timmar utan ett enda hugg åkte vi ut djupare och letade huggvillig gädda. Det var 2 svårfiskade dagar med runt 10 gäddor uppe men bara 3 godkända och det blev en placering någonstans i mitten av drygt 100team.

IMG_5173

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_5175

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jonas och farfar hade en helt annan plan, de fiskade djupare på mellan 4-10 meter och det gav bättre resultat. De tog också runt 10 gäddor men 6st av dem var godkända och de 5 längsta mätte 422cm och det var bara 11cm till en 3:e plats. Förutom att fiska djupare var det McPike och Pulse shad som gav dem ett bra fiske.

 

IMG_4667

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_1392

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
DSC_1376

 

 

 

 

 

 

 

Ser redan fram mot nästa Pike Open!

Skitfiske på er!

/Adrian

 

 

Facebook Comments
Kategorier : Blandat, Fiskerapport, Utrustning