Målrettet fiske etter stor Gjedde

Høstens første meitetur

Vi er bare halvveis i september, men likevel er vanntemperaturen helt nede i 9 grader. Kalde netter og det kraftige regnværet har nok skylda for det. Optimismen var derfor stor i forkant av høstens første bunnmeitetur. Klokken 06:00 lå tre agnfisker på hver sin side av en bratt dypkkant, og snart var morgenbålet tent og kaffen stod å putra på kjelen. Det tok ikke lang tid før det hylte i nappvarsleren, og dagens første Gjedde så innsiden av håven. Det var fremdeles mørkt, så jeg hadde ikke gjort opp noen formening om hvor stor Gjedda var. I det jeg tok fram kameraet for å ta bilder, runner det på stanga ved siden av, og vipps så lå det to Gjedder i håven. Det skulle vise seg å være to veldig flotte fisker!

DSCF1019

For en pangstart! To velkondisjonerte gjedder i håven etter en halvtimes fiske. En lys og en mørk.

 

DSCF1012

Målebåndet lå igjen i  snekkerbuksa mi hjemme, og det var for mørkt til at jeg gadd å styre med det, men utifra kondisjonen og vekta vil jeg tro den var rundt 106-107 cm.

9450 2018

9450 gram

 

DSCF1020

Den minste av de to var skikkelig stuttjukk og ble veid til 8700 gram. Det ble med ett par dårlige mattebilder før begge fikk friheten tilbake

Etter en bedre frokost og ett par timer i halvsøvne foran bålet, runna det igjen, og dagens tredje Gjedde skulle også vise seg å være av det voksne slaget.

9030 2018

Nok ei feit og fin Gjedde. 9030 gram! Lengden er uviss, men neppe lenger enn 105 cm.

 

 

DSCF1005

På gjensyn!

 

For en pangstart det skulle bli på høstfisket. Det ble riktignok ingen Gjedder over ti kilo, men til gjengjeld ble det tre over 8 kg på snaut fire timer. Slike dager lever man lenge på, og det blir spennende å se hvordan fisket blir på turene som kommer. Drømmen er å få ei velkondisjonert Gjedde på over 120 cm, men de er det lenge mellom i vannene jeg fisker i. Om de finnes? Tja.. Jeg lever i trua!

Facebook Kommentarer
Kategorier : Ukategorisert