Målrettet fiske etter stor Gjedde

Feriefiske i Sverige

Hvert år drar Frederik og jeg på en roadtrip, og i år var det København som var reisemålet. Selv om fiske ikke er førsteprioritet på turene våre, ligger fiskestanga alltid i bilen, og på vei hjem fra Køben, fant vi en nydelig plass langs Svenskekysten hvor vi  stoppet for å spise og ta noen kast.

IMG_1620

Skjærgård og solnedgang. Kan det bli finere?

IMG_1630

Stangkomboen jeg bruker er en Fenwick aetos 8 fot i 4 – 22 gram og cardinal STX 30. Den har vært med meg ett par år nå, og er ei knallgod kombo. Med nanofil 0,13 mm, kaster man langt!

Allerede på andre kastet, var det fast fisk. Den var sprek som fy, og jeg mistenkte lenge at jeg kunne være en Lyr. Etter mange utras og gjentatte pumpinger, ser jeg at det er en diger sjøørret, og pulsen steg noen få hakk.

IMG_1646

Sjøørret klar for landing

IMG_1652

Jeg hadde hverken vekt eller målebånd med meg, så det er ikke godt å si hva den veide, men ett sted mellom 2 og 3 kg var den nok

IMG_1664

Nydelig sjøørret!

IMG_1655

Release

Av og til har man flaks, slik som i dag. Det ble noen få kast til, men mesteparten av kvelden ble tilbragt på svaberget med pils og pølsegrilling i godt selskap. En perfekt avslutning på en herlig roadtrip!

 

Facebook Kommentarer
Kategorier : Ukategorisert