Målrettet fiske etter stor Gjedde

Tropevarme og nok en tiplusser

Heftig gjeddefiske i 30 varmegrader midt på sommeren har ikke vært vanlig kost for meg, men i år har ting virkelig løsnet. Når det er så varmt vær, kan det være greit å oppsøke områder med lavere vanntemperaturer, delvis fordi gjedda trives i kaldere vann men også fordi jeg innbiller meg at fisker som blir dratt opp fra dypt, kaldt vann vil slite med å takle de brå temperaturforandringene når vanntempen er 20 grader+. Jeg har sett flere eksempler på dette, og jeg har fått fisker som har ligget i overflaten med buken i været timer etter fangst. I de litt større innsjøene er vanntemperaturen fremdeles forholdsvis lave, og på Lørdag var det duket for nok en ny, pelagisk dorgerunde med agnfisk.

DSCF0065

Den første fisken lot vente på seg, men den var til gjengjeld fin!

DSCF0066

105 cm lang og relativt ryggbrei selv om det kanskje ikke kommer fram på mattebildet

9160 104

Vekta stoppa på 9160 gram. Nydelig fisk!

Fisket var relativt tregt store deler av dagen, men sånn er det gjerne. Byttefisken stod relativt spredt, så jeg passet på å kjøre noen ekstra runder i områdene hvor det var mest aktivitet på ekkoloddet. Ett par mindre gjedder på fire-fem kilo kom etterhvert opp i båten. De fikk svømme videre uten å bli tatt bilde av. Det er rart hvor kravstor man blir når man har såpass brukbart fiske som jeg har hatt på de siste turene. Man får nyte det så lenge det varer, for plutselig kommer det en ny tørkeperiode.

Neste fisk var så tung at jeg måtte stoppe båten momentant. Det satt bom fast, og siden det var over 40 meter vann under kjølen, kunne det ikke være bunn-napp. Pulsen steg ytteligere da stanga begynte å riste, og etter litt pumping får jeg øye på en diger halefinne langt bak båten. Kunne det være enda en tiplusser?

DSCF0081

Stor fisk i håven!

DSCF0094

111 cm og rimelig slunken i buken. Likevel hadde den bredden til å muligens bikke tikilosgrensa.

10090 111 2

Det gjorde den såvidt! 10090 gram.

10090 111

Det er helt utrolig hvor mye flyt jeg har hatt i det siste.

 

DSCF0099

Fikk denne brukbare gjedda på 7200 gram rett før hjemreisen, og dermed var turen komplett!

Det er så utrolig gøy å lykkes under slike «håpløse» forhold. Små justeringer og knallhard nøting gir resultater. Nå er det spådd 30 grader og sol de neste par ukene, så da spørs det om det ikke blir en liten fiskepause. Sommerferien starter om en snau uke, og da står andre ting enn Gjeddefiske på tapetet. Jeg er i hvertfall strålende fornøyd med sesongen sålangt. Det begynte riktignok tregt med en iskald vinter, men da det først løsnet, løsnet det ordentlig!

God sommer!

Facebook Kommentarer
Kategorier : Ukategorisert