Målrettet fiske etter stor Gjedde

Årets første tiplusser

Du vet de dagene hvor alt bare klaffer? Lørdag var en sånn dag. Etter ett par uker med lite fiske og mye jobb, var det på tide med en heldagstur igjen. Det begynner å bli en stund siden gytinga nå, og vanntempen er såpass høy at Gjeddene har begynt å trekke ut på dypere vann. Planen for dagen var å dorge litt og på den måten lokalisere byttefisken for så å spinnfiske resten av dagen på hotspotsa.

DSCF9229

Store, enslige buer  omkranset av byttefiskansamlinger lover alltid bra.

DSCF9216

Jeg har nesten slutta å dorge med wobblere til fordel for gummi, og da spesielt McBeast i 31 cm. Den er kanskje ikke den vakreste shadden sett med menneskeøyne, men fy for en gange den har i vannet, selv på svært lav hastighet.

Når jeg dorger med gummi, bruker jeg 40 gram bly, og fiskedypet styres av hvor mange meter bak paravanen jeg har agnet. Er det grunt der jeg fisker, har jeg 8-10 meter slep. Fisker jeg pelagisk over dypere vann kan jeg ha så mye som 30 meter slep. Da subber du bunnen på 8 meter under normal dorgehastighet.

Det tok litt tid før jeg fant fisken, men da jeg først fikk dagens første dro jeg nytte av ketchup-effekten

DSCF9219

Stort agn skjemmer ingen.

DSCF9222

Dagens første. Halen og ryggfinna var ikke helt intakte, men fisken var sprek som ett uvær. ca 6 kg.

 

DSCF9239

Dobbelthugget kom like etter.

dobbelthugg

To jevnstore gjedde på 6 kg tok hver sin McBeast med fem sekunders mellomrom. Sånt er ikke dagligdags

 

6kgs

En av flere fisker på mellom fem og seks kilo.

Etter en actionfylt dorgerunde, var det på tide å ta fram spinnfiskestanga. Det hadde begynt å blåse opp, så jeg ankret opp på en grunnetopp og kastet utover på dypere vann der det stod en diger ansamling med byttefisk. Så sa det plutselig pang på nedslippet. Fisken stod å stanget nede i dypet og lot seg nesten ikke rikke på ett tidspunkt. Da jeg tilslutt fikk øye på den, skjønte jeg med en gang at det kunne være årets første tiplusser.

DSCF9263

Stor fisk i håven!

DSCF9260

109 cm lang med solid buk til etterleksfisk å være. Deilig!

10420 109 mcpike.png 2

 

 

10420 109 3

10420 gram

10420 109 mcpike

Årets første tiplusser lot vente på seg, men plutselig satt’n.

Det er alltid like moro å få fisk på over ti kilo, men det smaker ekstra godt når det kommer på spinnfiske. Det er over to år siden sist det skjedde, så det var på tide.

DSCF9276

Synderen var McPike 25 cm i fargen Sørv/rudd. Samme shadden som gav en åtteplusser for to uker siden. Uten tvil en het farge!

Det skjedde ikke mye mer etter dette. Ett par mindre gjedder, samt noen bomhugg var fasiten da jeg pakket sammen å reiste ved 19 tiden. Da kan skuldrene senkes ett par hakk når vi nå går inn i en ny arbeidsuke.

Facebook Kommentarer
Kategorier : Ukategorisert
Om du liker dette innlegget, er du kanskje interessert i :