Målrettet fiske etter stor Gjedde

Årets første spinnfisketur(er)

Endelig er jeg igang med fiskesesongen. Det har fått en noe amputert start da bilen plutselig fant det for godt å stoppe for tre uker siden. I påvente av det, har det blitt mest rigging av utstyr, samt planlegging av turer. På Lørdag var Thomas så snill at han stilte med båt. Jeg var selvsagt ikke vond å be, og dermed var det duket for årets første fireballtur!

DSCF9126

Selv om vi skriver 1 Mai, er det ennå litt tidlig. Vinteren slapp taket seint i år, og Isflakene lå fremdeles å fløt rundt oss. Vanntempen lå på 3 grader, og da sier det seg selv at fisket var  tregt.

Endelig fikk jeg testet Villain XH til det den er ment for. Vertikalfiske. Gode gamle Revo SX som jeg kjøpte for snart 10 år siden er fortsatt med på tur.  Fireballfiske er enkelt men genialt på trege førleksgjedder, og forhåpningene var enorme, som de alltid er på årets første tur. Etter noen timer med resultatløs bunndunking, var trua blitt jekket ned noe, men det er det som er det fine med førleksfiske. Det kan gå dager og timer, men når det tilslutt biter, kan det være diger fisk.

DSCF9129

Dagens første og eneste gjedde for min del. Ikke store krabaten.

Det var ikke mye svikt i stanga da dagens eneste gjedde, ei lita snipe tok agnet midt på dagen. Men det ble i hvertfall ikke blanketur.

Mons1

Thomas med sin eneste fisk den dagen. Noe større, men det er fremdeles langt igjen til ti kilo.

mons2

Den øverste streken er agnfisken. Her kan dere se det som mest sannsynlig er ei gjedde som følger etter agnet ett stykke før den svømmer ned på bunnen igjen.

det ble 1 – 1 i antall fisk. Thomas fikk den største, en feit trekilos. Det var en brukbar oppvarming til Søndagen tenkte jeg.

 

Dagen etter var det Ole Petter som stilte med bil og båt. Valget falt på ett vann som tidligere har levert bra med små og mellomstor fisk, samt en og annen gris. Dette er riktignok mange år siden, men man lever lenge på gamle minner, og så lenge det er vann er det håp! Denne dagen skulle det spinnfiskes.

 

DSCF9136

Fikk testet nye Hi-lo, og kan konkludere med at den er giftig som fy, også til spinnfiske. Ved spinnstopp, stiger den sakte mot overflaten, og den litt sløve hi-lo gangen kombinert med ett og annet rykk imiterer en skadet fisk bedre enn mye annet.

Også denne dagen var fisken i det vriene hjørnet. Vi kastet og vi kastet, men det ville seg bare ikke. Tilslutt var det Ole petter som skulle få dagens eneste fisk.

DSCF9138

Årets første spinnfiskegjedde

DSCF9140

Dagens eneste gjedde.

To trege dager der altså.. Det viktigste er at fiskesesongen er igang. Nå venter mange måneder med stangfiske fra båt. Fortsettelse følger..

Facebook Kommentarer
Kategorier : Ukategorisert