Målrettet fiske etter stor Gjedde

Påskefiske

Det har blitt en håndfull turer i påsken, og selv om påskeværet har vært brukbart med solfylte dager, har det vært kaldt om nettene, og det har gjort det kinkig med tanke på Gjeddefisket. Det er en uskreven regel som sier at man ikke skal fiske når det er kaldere enn -5, og det er helt greit. Fiskens ved og vel er viktigst. Nå har dagene blitt så lange at det ikke er krise om man ikke kommer seg utpå før ved 10-11 tiden. Den første dagen var jeg på Steinsfjorden på Mortejakt. På enkelte plasser har jeg hatt svært bra fiske uten å behøve å fore, men denne dagen var ett unntak. I løpet av seks timer, kom kun fire Mort og en Abbor på isen. Gjedda var totalt fraværende.

DSCF9075

Dagens fangst. ikke så mye å skryte av.

Dag to bar det avsted til vannet jeg fikk nikilosen bare noen dager tidligere. Trua var på topp, og selveste godplassen jeg egentlig skulle teste forrige gang var målet. Kort fortalt fisket jeg fra 08:00 til 19:30 uten ett eneste run. Om det var plassen eller bettet som var dårlig er ikke godt å si, men jeg endte i allefall opp med ett knippe med Abbor.

DSCF9079

Kikkefiske etter Abbor er ett morsomt tidsfordriv. Ingen veldig store, men fin agnstørrelse. Man skal ikke kimse av Abbor som agn!

DSCF9081

Morgenstemning…

Så var det tradisjon tro duket for den årlige pilkekonkurransen på hytta. Jeg har aldri vært best når det gjelder, men konkurransemenneske som jeg er, har jeg like stor tro på å vinne hvert år. I fjor var det Stine som stakk av med Størst og mest fisk, men siden hun ikke var med i år, øynet jeg en sjanse.

DSCF9083

Abublinken leverte så det sang i fjor.

DSCF9088

Hele familien samlet. Brodern hadde ikke fisket på 12 år, men det var det ingen som skulle trodd hvis man ser på resultatlistene i ettertid.

 

DSCF9089

Jonas kom på en sterk tredjeplass i herreklassen med sine nesten 700 gram fordelt på fire fisker

DSCF9090

Modern var farlig nær å vinne dameklassen med sine fire Røyer, men måtte nøye seg med andreplass i kvinneklassen. Ikke dårlig det, med over 150 påmeldte deltakere!

Fattern og jeg måtte se oss slått ned i støvlene med en fisk hver på henholdsvis 160 og 150 gram. Men neste år!!!

Etter ett par dager med livsnyting på hytta, gikk turen ned til lavlandet igjen. Det var fremdeles tre dager igjen av ferien, og det skulle utnyttes. Monsen, Godli og jeg satt på isen dagen etter, og målet var som vanlig Gjedde. Påskesola varmet, men fisket var tregt.

DSCF9096

Thomas med dagens første og eneste gjedde. Den ble anslått til å veie ett sted mellom 6 og 7 kilo før den fikk friheten tilbake

DSCF9099

Tidsfordriv…

Den siste dagen ble tilbragt på Steinsfjorden med Marius, men det går inn i historieboka som en av de tregeste dagene i manns minne. På en hel dag presterte vi å få tre sniper.

30442601_10160148707170363_1589684349647514215_n

Steinsfjorden er ikke lenger hva det en gang var dessverre..

Påsken startet brukbart med en niplusser den første dagen. Etter det var det sørgelige greier. Det ville seg rett og slett ikke. Nå er isfiskesesongen over for i år. Snart er det tid for båtfiske igjen, og det skal bli deilig. Store, tjukke førleksgjedder er alltid målet, og jeg har en god følelse. Time will show!

Facebook Kommentarer
Kategorier : Ukategorisert