Målrettet fiske etter stor Gjedde

En etterlengtet fisketur

Det er vissnok 30 år siden sist det var så mye snø på indre Østlandet. Tiden har for det meste blitt tilbragt innendørs i påvente av bedre forhold, men for hver helg som har gått, har forholdene blitt værre og værre.

27971999_10159882583840363_7222361529350593132_n

Det er ganske fjernt å tenke på at vi for fem måneder siden satt å drakk utepils her.

Forrige helg hadde jeg begge dagene disponible. Tidligere i uka hadde yr spådd oppholdsvær, men da jeg sjekket igjen på Fredagen, var det plutselig meldt 9 m/s nordavind og snø, mao helt håpløse forhold. Selv om all fornuft tilsa at jeg burde holde meg hjemme,  bestemte meg likevel for å reise ut. Valget falt på ett lite vann som lå litt i le for den verste vinden, og etter noen hundre meters gange i snø og overvann, var jeg på plass. Uten å ha særlig trua, satte jeg meg ned med ryggen mot vinden å ventet på dagens første run.

Uten navn

det var ikke bare jeg som var ute på isen i den dagen.

Det var ingen andre folk å se på isen den dagen. To rådyr kom plutselig ut på isen, men bråsnudde å forsvant inn i skogen igjen da de fikk øye på meg.

Det var ikke mer enn ett par minusgrader, men med kuling i kastene, var det så kaldt at jeg flere ganger måtte opp å ta meg en kjapp løpetur. Agnene stod i fred i flere timer, men da trua var på sitt laveste, runna det plutselig på den dypeste stanga. Fisken var kort og tjukk, og selv om den ikke var av de største, var det godt å kjenne litt motstand igjen.

 

DSCF9034

Gjedda var 95 cm lang og vekta viste 6700 gram.

DSCF9035

firekilos release.

Jeg holdt det gående i ett par timer til, og fikk tilslutt lurt opp dagens andre og siste gjedde som var en firekilos. Like etterpå, dro jeg hjem, forfrossen men fornøyd med å ha gjennomført min første fisketur på altfor lenge.

 

 

Facebook Kommentarer
Kategorier : Ukategorisert