Målrettet fiske etter stor Gjedde

Vinterdepresjon

Når vi skriver 16  Januar, har jeg ennå ikke fått vært ute på isen da det har vekslet mellom å være for kaldt og for mye nedbør. Til helgen lå imidlertid alt til rette for årets første tur, men nå ser det ut til at kulda kommer tilbake, og det aller meste tyder på at Januar blir en fiskefri måned. Å ismeite gjedde når det er kaldere enn 5-6 minusgrader skal man være veldig forsiktig med da øynene og slimlaget på fisken kan få frostskader.

Når forholdene er som nå, er det ikke annet å gjøre enn å sitte inne i sofaen å mimre. Jeg bladde litt i fotoalbumene mine,  å fant noen bilder fra vinteren for ti år siden. Det var det året jeg begynte å ismeite med ordentlig utstyr. Det er utrolig hvor fort tiden går, og det er artig å drømme seg litt tilbake. Den da 16 år gamle Morten hadde for alvor blitt bitt av Gjeddebasillen, og mens andre begynte å feste og sjekke damer i helgene, reiste jeg på isen. Fisket foregikk nesten utelukkende på Steinsfjorden, og som fersk nybegynner var det like spennende hver gang man besøkte en ny plass.

DSC00136

Den første godkjente fisken veide 5 kg, og ble tatt i Åsa en kald februardag.

gedder

Dagsfangst. Den største gjedda veide 6400 gram, og hadde en skikkelig knekk på skallen. Behandlingen var ikke helt etter boka.

DSC00033

Den gangen var 6400 gram digert på lik linje med det en tikilos er i dag.

Den fisken bøtet med livet å ble med hjem. Det er klart man angrer på det i etterklokskapens lys, men der har vi alle vært en gang. Den første store fisken jeg fikk, skulle vises fram!

7000 2

Ett par uker senere forbedret jeg persen min ytteligere da denne flotte gjedda på 7000 gram blank havnet på isen.

DSC00003

Dette var en helt vanlig fangst på Suserudgrunna på Steinsfjorden for ti år siden. Store stimer med skrubbabbor.

DSC00018

Så kom mildværet.

DSC08614

Hjermmelaget ismeitepulk

Den hjemmelagde ismeitepulken min bestod av to treklosser og ett par barneski. Glimrende på blankis og skareføre, men ett heller dårlig alternativ når snøen lå tykk på isen..

DSC00035

Så kom våren, og isen ble dårlig

10 år senere har jeg hundrevis av fisketurer på samvittigheten, og flere skal det bli.  Så fort temperaturene og forholdene tillater det, bærer det utpå!

Facebook Kommentarer
Kategorier : Ukategorisert
Om du liker dette innlegget, er du kanskje interessert i :