Målrettet fiske etter stor Gjedde

ismeitepremiere

Når det endelig ble brukbar temperatur for ismeite, begynte selvfølgelig snøen å lave ned. Heldigvis kom nedbøren i form av snø på lavlandet. Når det ligger 30 cm snø, blir det fort strevsomt å komme seg utpå isen, i hvertfall hvis man må gå ett stykke. Etter å ha overtalt Marius kvelden i forveien, bar det avsted og utpå isen. Det var ett par plussgrader da vi ankom plassen, og snøen var våt og tung. Glassfiberpulken min er ikke laget for slike forhold, så det ble mye svetting og banning på vei ut mot godplassen.

DSCF9008

Kladdeføre!

Etter langt om lenge og lenger enn langt, var vi på plass, og snart lå åtte agn i vannet, og det var bare å sette seg ned å vente.

Isfisketelt

Isfisketelt er ingen dum ting! Marius har alltid med det lille ekstra.

Når det gjaldt fisket, så beit det jevnt og trutt de første tre timene. Ett run i timen er ikke dårlig, og spenningen var like stor hver gang angeldonfjøra stod til værs. Det svømmer noen riktig så store Gjedder i området, men snittstørrelsen på fisken ligger på mellom tre og fem kilo.

DSCF9012

Vinterens første ismeitegjedde var ikke av de største, men det var godt å få det overstått!

Tre sniper var fasiten i det klokka bikka elleve. Etter det, kom det en lengre stilleperiode. Vi kortet ned tiden med å følge med på Live-sjakk inne i teltet. Timene gikk, og stengene forble urørte, helt til det plutselig runna på to av stengene til Marius samtidig. Jeg fikk æren av å kjøre den største, som viste seg å være grov.

DSCF9015

Her snakker vi!

 

DSCF9022

Nydelig, framtung romjulsgjedde

Den store buken til tross, veide den ikke over de magiske ti. Den var ganske smal nedover mot halen.

8970 106

Likefullt en respektabel fisk med sine 8970 gram fordelt på 106 cm.

DSCF9004

Istykkelsen varierte forøvrig fra 7 – 15 cm.

Det var en mer enn godkjent førstetur på isen! Jeg hadde håpet å få en tikilos på isen i romjula, men nå er tiden i ferd med å renne ut. Snart er det ett nytt år, og nye muligheter, og måtte gjeddegudene være gavmilde på turene som kommer!

Takk for turen, Marius! Jeg gleder meg til neste tur allerede. Januar har for vane å være en kald å kjip måned, men så fort temperaturene tillater det, bærer det utpå igjen!

 

 

Facebook Kommentarer
Kategorier : Ukategorisert