Målrettet fiske etter stor Gjedde

Høstfisket 2017 Del 4

Ny dag, nye muligheter! 29 oktober er en dato som har brent seg inn i hukommelsen for alltid. På dagen for seks år siden, fikk jeg det som trolig vil være gjeddepersen min resten av livet. Ei Gjedde på 17700 gram og 124 cm er ikke dagligdags, og jeg har aldri vært i nærheten av å få så stor fisk i ettertid. Siden den gang, har plassen levert dårlig med fisk. Trolig var det ingen som hadde fisket på plassen før vi begynte, og Gjedder som har svømt rundt hele livet uten å se en krok er lettere å få til å ta. Likevel må man tilbake hver høst.

DSCF8871

Soloppgang

Været var så bra som det kunne få blitt. Sola varmet godt hele dagen. Det eneste som ødela litt var den økende vinden som sørget for å lage unødvendig mye lyd i nappalarmene.

meitemaskot

Mens man venter på napp, kan man f.eks binde nye tackler, fyre bål eller lage ting av søppel man finner på land. Det ble sistnevnte i dag.

Timene gikk, og det skjedde ingen verdens ting på stengene. Det slår liksom aldri feil på denne plassen. Det er alltid mye fisk å få pelagisk her, men langs land virker det som om fisken streifer innom litt nå og da. Det har nok noe med å være på rett plass til rett tid å gjøre.

Timene gikk, og plutselig runna det på den grunneste stanga. Tilslaget satt, og etter en heller udramatisk fight, ligger ei pen gjedde i håven!

DSCF8877

Digert gjeddehode.

DSCF8876

105 cm lang og 8100 gram

 

8100

Sist jeg fikk en åtteplusser på høstfiske i dette vannet var i Oktober 2014. Dette er utrolig nok samme fisk. Den var en cm lengre og tre hekto lettere enn for tre år siden. Ingen bra vekt/lengdeøkning m.a.o. Det er litt bekymringsverdig at de tre siste åtteplusserne tatt i vannet er en og samme fisk, og det gir også en pekepin på hvor lite fisk det faktisk er i området. Gjedda svømte tilbake i dypet igjen med beskjed om å legge på seg litt til neste gang.

Jeg hadde litt ekstra trua i dag, med datoen tatt i betraktning. Det ble med ett hyggelig gjensyn, men det bekymrer meg at det ikke har dukket opp noen nye fisker. Det spørs om jeg ikke må prøve litt andre plasser i vannet etterhvert. Er gjeddene stedbundet, trenger man ikke å flytte seg langt..

Høsten er ikke over riktig enda, men det begynner å spøke litt med tanke på å få en tikilos nå…

 

 

Facebook Kommentarer
Kategorier : Ukategorisert