Året som har gått

Året som har gått har vært et heftig fiskeår, en av mine store drømmer ble realisert å jeg og tok kamerater reiste til Panama for å fiske. Der fisket vi hovedsakelig fra kajakk, men vi fikk også landet en black marlin fra en 27 fots panga. Fisken ble estimert til 650 LBS av guiden.

I tillegg fikk vi landet arter som har vært en drøm i mange år! å lande store Jack Creveller fra kajakk under popperfiske er et eventyr og drømmen om «sleigh ride» ble jo oppfylt. I tillegg kan jeg nevne på et kraftig påfyll på den internasjonale artslisten med hele 14 nye arter. Her er listen – spesielt fornøyd med såpass mange arter fanget fra kajakk!

Jaguar Guapote (Parachromis managuensis)

DSC_0907

Peacock Bass (Cichla temensis) (Fra Panamakanalen)

Pacific Jack Crevelle (Fra kajakk)

Pacific Bonito (Fra Kajakk)

Cubera Snapper

Mexican Barred Snapper (Fra Kajakk)

Bluefin Trevally

Pacific Sierra (Fra kajakk)

Silk Snapper (Fra kajakk)

Yellow Snapper (Fra Kajakk)

Yellowfin tuna

Amberjack (Fra Kajakk)

Black Marlin

vlcsnap-2016-04-17-20h43m57s394

Greybar Grunt (Fra Kajakk)

greybargrunt4

Høydepunktene fra turen er nok uten tvil fangsten av Black Marlin men også av Greybar Grunt som også havnet i selveste Sport Fishing Magazine :)

Andre høydepunkter i sesongen er at jeg har bytte kajakk, da fra Hobie Pro Angler 12 til Hobie Outback SE. er meget fornøyd med å downsize litt igjen, å etter å ha fiske fra Outbacken i Panama visste jeg at det var Outback som var det rette valget for meg når det gjelder kajakk. Den har ikke plass til like mye utstyr, men den skjærer gjennom sjøen på en helt annen måte enn pro angleren, og den er ikke minst mye lettere å håndtere i forhold til å få på sjøen.

 

kayak

 

 

Fra Norge dette året har jeg lagt på 4 nye arter på artslisten

Piggskate

DSC_2106

Abbor

DSCN7191

Gressgylt

DSCN7391

Kolmule

 

Vakkert norsk fjordlandskap!

Vakkert norsk fjordlandskap!

Jeg vil også trekke frem denne langen på 10kg som jeg tror er den eneste fisken på 10+ jeg har fått i Norge dette året.

IMG_0878

For 2017 sesongen har jeg foreløpig ingen konkrete planer da livet som småbarnsforelder til en gutt på 4 mnd. tar mye av den disponible tiden, men jeg håper at fisket på hytta i år kan levere mange flott opplevelser. Det blir også en tur til Danmark neste sommer, der håper jeg å få fisket litt gjedde, abbor, sjøørret og kanskje en stør i en eller annen put & take dam! Videre vil jo året gå med på å lære guttungen å gå, snakke og sist men ikke minst…. fiske :) Et av høydepunktene i år vil også være at vi prøver å få deltatt på det norske kajakk fiske treffet som er i planleggingsfasen, om det blir noe av så vil det definitivt være et høydepunkt i 2017 sesongen!

Jeg ønsker også mine sponsorer og samarbeidspartnere et riktig godt nyttår!

Jeg vil også benytte anledningen til å takke alle mine fiskekamerater for turene vi har vært på, dere er for mange til å nevne her, men uansett takk for turene, og ikke minst ønsker jeg dere et godt fiskerikt år i 2017!

 

Tight lines!

Facebook Comments
Kategorier : Artsfiske, Havfiske, Kajakkfiske, Utenlandsfiske