Min sportsfiskeverden, og litt til………….

Ny art #141 Strandtangbrosme

Da var nok en ny fisketype krysset av på listen!! Denne gangen var det en art jeg virkelig har jobbet lenge med å lure på stang. Strandtangbrosmen er ikke bare sjelden sørpå, den lever også godt gjemt i steinurer og moloer, og er mest aktive om natten. På grunn av dette og flere andre omstendigheter er den lettest å fange i den kalde årstiden. Det er altså flere faktorer som gjør at det har vært vanskelig å lure denne arten på stang.

 

Strandtangbrosme STB

Strandtangbrosme STB

 

Jeg har hatt ganske mange forsøk på Karmøy hvor noen eksemplarer er fanget, men denne gangen hadde jeg bestemt meg for å prøve meg lengre nord i håp om å finne en bestand som ikke er fisket på. Jeg blinket meg ut Bømlo og Stord og studerte flyfoto nøye samtidig som jeg tok kontakt med lokale sportsfiskere. Asmund Aasheim tipset om at det var et sted rundt Bømlo som burde testes, og dermed ble første satsingen for denne vinteren lagt dit siden jeg allerede var i området på jobb. Det er jo alltid mer spennende å sitte solo på en molo, enn å være singel i en hotellbar.

 

snørene plasseres ned i mellom steinene

snørene plasseres ned i mellom steinene

 

krok i str 2/0 og lodd som anker

krok i str 2/0 og lodd som anker

 

Jeg begynte fisket rundt kl 1700 når mørket la seg over sjøen. Som vanlig brukte jeg flere korte ugly stick stenger og agnet med hel kokt reke. Deretter lirket jeg de agnede krokene ned i sprekker mellom steinene. Plassen så lovende ut og det var bra med liv av annen fisk og trollkrabber som forsynte seg godt av agnet mitt. En dvergulke ble først fangst, men ellers var det rolig de første timene. Jeg sjekket snører og agnet på nytt mens jeg i mellomtiden så vm-sjakk på mobiltelefonen. Det var i det hele tatt en ganske så hyggelig kveld på moloen.

 

flere ulker var tilstede

flere ulker var tilstede

 

Det skulle imidlertid bli enda svært mye hyggeligere når jeg endelig kjente at det var liv i enden av det ene snøret jeg dro opp i 20-21 00 tiden. Jeg så med en gang på størrelsen at dette var rette sorten. En pen og stor strandtangbrosme kunne frigjøres oppi boksen med saltvann. Art nummer 141 på stang i Norge var et faktum! Endelig kunne jeg krysse av denne vanskelige arten uten å ta den lange turen opp på Nord-Vestlandet. Altså en helt fantastisk og deilig følelse på en helt vanlig torsdagskveld….. Fisken veide 252 gram og ble satt levende tilbake der den kom fra.

 

Har ventet lenge på å få holde denne arten

Har ventet lenge på å få holde denne arten

 

IMG_1382

 

IMG_1356

 

IMG_1433

 

IMG_1385

 

Her kan du lese mer om teknikken jeg bruke på tangbrosmene:

http://www.eu.purefishing.com/blogs/no/asgeir-alvestad/2016/11/14/litt-nattfiske-i-kaldt-vann-gav-potensiell-norgesrekord/

 

STB tåler ikke røff behandling så denne ble satt levende og raskt tilbake etter veiing

STB tåler ikke røff behandling så denne ble satt levende og raskt tilbake etter veiing

 

Asgeir (mobilfoto)

Facebook Comments
Kategorier : Artsfiske, fisketips, Saltvannsfiske fra land, Tips, triks og teknikker, Utstyrs laging/forberedelser
 • Kategorier

 • Dato for blogg innlegg

  november 2018
  M T O T F L S
  « okt   des »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • Antall lesere

  • 35 692 visits since the beginning of the month
  • 6 586 097 since the creation of the blog
 • Arkiv

 • Siste innlegg: