Min sportsfiskeverden, og litt til………….

Nye Hardy fluesnører for sjøørret, 2018

Hardy kommer i år med flere spennende flueliner tilpasset våre nordiske forhold. Vi kan nevne flere nye en-håndsliner, samt Hardys nye skyteklumper med fire densiniteter for to-håndsfiske. Alle linene er utviklet av Hardys beste folk i Alnwick i samarbeid med våre dyktige scandinaviske fluefiskere!

 

DSCN7880

 

I dag skal vi presentere to varianter av liner i Coastal Flats Serien som du virkelig bør vurdere hvis du skal oppdatere deg før årets sjøørretsesong starter for fullt. Selv har vi testet disse snørene en sesong, og har i tillegg bidratt til å få dem akkurat slik vi ønsker for de norske forholdene. Snørene har også blitt testet av fiskere på demoer, og av landets beste fluefiske forhandlere (Hardy Dealers) gjennom høst og vintersesongen. Det er kun lovord å høste om de nye linene! Det er bare å glede seg J

Her ser du en skjematisk oppsett av de to variantene i Costal Flats Serien:

 

 
Hardy Coastal Flats Series IN1 Hardy Coastal Flats Series IN2
Skyteklumpprofil: WF

Totallengde: 30,5m

Klumplengde: 9,80m

Densinitet: Flyt runningline med Intermediate skyteklump.

Synkehastighet: 0,5 IPS, 1,27cm pr/sek

Farge: Yellow/Olive

Løkker: Ferdig sveised løkke i front

Merking: Laser ID-merking

Snøreklasser AFTM 5-6-7-8-9

Pris Veil Kr. 599,-

Skyteklumpprofil: WF

Totallengde: 30,5m

Klumplengde: 9,80m

Densinitet: Flyt runningline med Intermediate skyteklump.

Synkehastighet: 1,75 IPS, 4,44cm pr/sek

Farge: White/Blue

Løkker: Ferdig sveised løkke i front

Merking: Laser ID-merking

Snøreklassere AFTM 5-6-7-8-9

Pris Veil Kr 599.-

 

Flyline_CoastalFlatsseriesIN1_2018_1428596_alt4

 

Flyline_CoastalFlatsseriesIN1_2018_1428599_alt3

 

Flyline_CoastalFlatsseriesIN2_2018_1428601_alt4

 

Flyline_CoastalFlatsseriesIN2_2018_1428603_alt3

 

Hardys nye Coastal Flats Serie, er altså spesielt utviklet med tanke på det nordiske sjøørretfiske i sjøen, hvor linen har coating og kjerne beregnet for kaldt vann. Kjernen er omtrent helt stum og gir linen lite minne selv under svært kalde forhold. Det betyr at du kan bruke samme linen på vinter, vår og sommer-fiske hvis du vil.

Du får linen i to ulike densiniteter.  Slow og fast Intermediate. Begge linene har flyt bakline, noe som muliggjør fiske uten bruk av linekurv. I elva vil selvfølgelig også en flytende bakline være hensiktsmessig.

Linen har en relativ kort baktapering for lettere å sette større linehastighet i vindfulle forhold. Den lange fronttaperingen vil gi delikat presentasjon på alle distanser, men du vil likevel få et godt overslag ved bruk av større eller tyngre fluer.

Hardy har valgt en litt kortere og tyngre skyteklump i forhold til «normallinene», noe du vil profitere på når du fisker fluen helt inn til tangen. På de aller fleste moderne stenger, vil du lett kunne lade stangen fra de første meterne med line ute av stangtoppen.

Kort og tung klump, har tradisjonelt sett ikke vært kjent for å gi de aller lengste kastene, men Hardy har kompensert dette med å lage linen med en middeltykk runningline. Dette gir bedre styring på klump og muliggjør et noe lengre overheng under kasting. Under praktisk fiske når forholdene tillater det, vil en dyktig kaster ikke ha problemer med å strekke ut ei hel linelengde.

Selv om linen er hentet frem med tanke på sjøørretfiske i saltvann, vil disse linene også være et svært godt valg for den som ønsker å utfordre laks og sjøørret i elva. Den korte og godt vektede klumpen, vil ikke bare levere tunge og store fluer med glans, men også være meget god på moderne vann/underhåndskast. Siden du kan velge i mellom to densiniteter, mener vi at denne linen vil dekke et stort spekter av ditt fiske når sjøørreten skal til pers!

 

DSCN9649

 

 

Ps! Tropisk fiske og saltvannsfortommer.

 

Jeg vil også nevne at Hardy nå kommer med et helt nytt fluesnøre for tropiske forhold og fortommer for sjøørret.

 

Hardy Tropic Flats Series fluesnører kommer fra klasse 5 til og med klasse 12. De er utviklet for å kunne prestere maksimalt i vind og under svært varme forhold. WF snørene er alle flytende og har en stiv kjerne som kjennetegner de tropiske snørene som ikke skal bli for bløte når den sterke solen er på det varmeste. Snørene har en ekstra sterk løkke i front og klumpen er designet for å kunne takle store, tunge og klumpete fluer under alle forhold.

 

Flyline_TropicFlatsseriesTwinFloat_2018_1428591_alt4

 

Hardy Hard Mono Power Salt leaders er som navnet sier klare mono fortommer for saltvannsfiske. Her får du pakninger som inneholder  3 stk til 119,- kr. Fortommene har 10 fots lengde og finnes i flere tykkelser. De er designet og tapert på en måte som gjør at de både er presise og takler større eller tyngre fluer selv under vanskelige vindforhold.

 

Leader_HardMonoPower2X_2018_1437588_alt1

 

 

Her finner du årets Hardy katalog 2018 online!

https://issuu.com/pfnordic/docs/hardy_catalogue_2018_nok_web

 

 

Asgeir i samarbeid med Stein Evensen. (Sjekk ut Steins fluefiskeblogg ved å klikke her!)

Foto: Fiskefilm.no / Hardy

 

 

Facebook Comments
Kategorier : Fluefiske, Produktomtale og tester, Saltvannsfiske fra land, Sjøørretfiske, Sportsfiske i utlandet
 • Kategorier

 • Dato for blogg innlegg

  februar 2018
  M T O T F L S
  « jan   mar »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728  
 • Antall lesere

  • 58 150 visits since the beginning of the month
  • 6 523 252 since the creation of the blog
 • Arkiv

 • Siste innlegg: