Min sportsfiskeverden, og litt til………….

Første fisketur for året

Da fikk vi endelig lusket oss ut på årets første fisketur. Været var flott og Olli og jeg bestemte oss for å ta båten ut å sjekke om det var noe sild i området. Denne årstiden er nemlig beste tid for å fiske sild på Sørlandet. Nå var det også på høy tid å få testet den nye minn-kotaen og det nye humminbird loddet jeg fikk montert på båten før jul.

 

IMG_9812

 

Dermed bar det altså ut i det pene vinterværet med fokus på å ha en fin tur og sjekke hvordan utstyret fungerte. Det var selvfølgelig også interessant å sjekke hvor mye, og hvor fisken befinner seg på denne årstiden. Vi gjorde det hele veldig enkelt med hekler og pilk i bunnen. Silda går på det meste av hekler bare du finner ut hvor den befinner seg. Under silda lurer det ofte stor torsk og lyr, så derfor er et klassisk oppheng med «regle» og pilk helt topp å bruke på dette fisket. Vanligvis bruker jeg en stor sabiki hekle (med flash fluer), eller tyttebærkrok som opphengere, og Abu Lucas pilk på 200 gram i bunn. En enkel pilkestang og snelle i fra Penn, ladet med Berkley Fireline fungerer topp på dette fisket også.

 

IMG_3636

 

Vi begynte å søke av et par bukter som stod i direkte kontakt med storhavet, det er ofte der silda samles nå. Det nye humminbird helix 12 CHIRP MEGA SI PGS GN lodd/navigasjonssystemet virket helt fantastisk. Samtidig som skanner bunnen og lager nye kart med bedre presisjon, ser jeg alt på dette nye loddet. Det er faktisk så bra at jeg ser hver eneste lille opphenger på taklet ved bunnen! Når loddet er så ekstremt nøyaktig er det ikke mange fisk som blir oversett. Et unikt hjelpemiddel altså, spesielt når det ikke er mengder med fisk og du må lete dem opp.

 

IMG_9818

 

Så var jeg selvfølgelig meget spent på hvordan den nye  minn-kota Ulterra Riptide 72« I-Pilot  fungerte i praksis. Jeg er jo etter hvert blitt godt vant med den gamle modellen, men den ny skal være enda bedre og med lengre stamme slik at den tåler mer bølger. I tillegg har den også den automatiske opp ned funksjonen som gjør at jeg slipper å tenke på at jeg må slippe stangen og gå frem på baugen for å ta opp eller ned motoren. Jeg kan bare si det med en gang; Helt fantastisk og genial løsning på et produkt som er skapt for sportsfiskeren. Som du ser av filmsnutten har litt utfordringer med at festet er montert på en litt ustabil luke, men det får vi fikse etter hvert. Bortsett fra det, blir nok denne motoren sammen med det nye humminbird systemet absolutt verdt sine penger i årene som kommer. Fisket blir tatt til et nytt nivå!

 

 

Så til selve fiske denne dagen. Det var ikke all verdens mye fisk inne på de vante sildeplassene. Det var egentlig ganske dødt men så dukket det opp et par mindre sildeutslag på loddet og dermed fikk vi lurt opp en noen av den sorten. Videre gikk turen helt inn i Tingsakerfjorden, og som vanlig var det langt mer fisk inne i fjordene nå enn utpå på denne årstiden. Her var det også en del fisk oppe i vannet, og det var bra med torsk og hvitting ved bunnen. Vi landet ganske kjapt et par torsk og 5-6 hvittinger, dermed var middagen sikret og vi var mer enn godt fornøyd på denne korte men flotte vinterdagen.

 

DCIM118_VIRBVIRB0049-

 

DCIM118_VIRBVIRB0050-

 

DCIM118_VIRBVIRB0049-

 

IMG_9821

 

Fremover får vi bare følge med hva vinteren bringer av fisk-bare forhold, følg med :)

 

Asgeir

 

Facebook Comments
Kategorier : Barn og fiske, Båt og havfiske, Produktomtale og tester, Tips, triks og teknikker
 • Kategorier

 • Dato for blogg innlegg

  januar 2018
  M T O T F L S
  « des   feb »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Antall lesere

  • 63 377 visits since the beginning of the month
  • 6 423 774 since the creation of the blog
 • Arkiv

 • Siste innlegg: