Min sportsfiskeverden, og litt til………….

Verdens største uer fanget!!!

Da skjedde det altså, verdens største uer på stang er fanget!

For dere som følger bloggen tett husker dere nok god det fantastiske fiske vi hadde ute på Statiols Heidrun plattform i slutten av juli. Hvis du klikker her kan du lese mer om det hvis du vil..

Alexander med tidenes største uer fanget på stang

Vi hadde et fantastisk fiske med mange langer over 20kg og flere brosmer over 10kg. Allikevel var det storueren vi var mest interessert i etter at det var rapportert om flere gigantfisker på håndsnøre om bord. Vi var veldig nær, Geirs uer på 8,890kg var kun 130g i fra rekorden som var 9,020kg. En lang rekker uere på mellom 5 og 9 kg ble landet og vi følte oss sikre på at dette var en fiskeplass hvor rekorden var godt innenfor rekkevidde.

her fiskes det fra på Heidrun platformen

 

mye aktivitet når fisken skal opp fra overflaten og opp de 30m til dekk

Og ganske riktig, nå skjedde det altså… onsdag 21. november var Alexander R Thomassen og Dag Skuseth nede på fiskeplassen. De fikk flere fisk, men så plutselig kl 20.45 på kvelden dukket det store røde monsteret opp i overflaten. Alexander hadde et kvarter tideligere kjent et godt drag i stangen på ca 130 meters dyp, mistanken om stor ueren var der straks, og begeistringen stor når de så den flotte rødfargen i bølgene under plattformen. Det ble litt hektisk med den ny konstruerte hoven, men til slutt fik de sikret fisken og ført den opp. Rekordfisken var i boks!

Dag Skuseth viser hoven de har laget for å føre fisken fra overflaten til dekk, drøye 30 meter

 

det er lov til å glise nå

Ueren veide 12,14kg og Alexander brukte den nye Penn Squall snellen og Penn Sehawk  XT stang  ”ladet” med Berkley FireLine 0,39mm når han fikk rekordfisken. Ueren bet på en Mustad 34007 krok i størrelse 10/0 som var agnet med en laksefile bit. Som attraktor brukte han hvit selvlysende slange.

skikkelig utstyr må til skal det holde når det fiskes på over 300meters dyp

Planen er å få innmeld fangsten til Villmarksliv for Norgesrekord og IGFA for verdensrekord, sier de to ivrige fiskerne. Vi må imidlertid regne med sterk konkurranse fra resten av besetningen om bord sier Dag Skuseth. Det er nå dannet en egen fiskeklubb der ute, og vi må til tider innføre ”kø system” bland alle som har lyst til å fiske, sier han med et glimt i øye. Et fantastisk flott tiltak som engasjerer mange om bord mellom jobbskiftene.

det må alltid være to fiskere sammen Dag t.v. og Alexander t.h.

Fisken vi får blir også servert som middag om bord. Det er vel det vi kan kalle skikkelig fersk fisk sier Dag som er velferdssjef der ute.

standarden er satt, ny verdensrekord på uer 12,14kg

Fortsatt skitt fiske til alle der ute!

Ps! I går (fredags kveld) var de ute igjen, mye fisk på dekk og Dag Skuseth dro til selv med verdens nest største uer fanget på stang, et beist på 10,02kg…. de er tydeligvis inne i en god periode. More to come?????

fredagskveld fiske gav en på 10,02

Asgeir

 

Facebook Comments
Kategorier : Båt og havfiske, Natur og opplevelser, Ukategorisert, Utstyrs laging/forberedelser
 • Kategorier

 • Dato for blogg innlegg

  november 2012
  M T O T F L S
  « okt   des »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • Antall lesere

  • 38 950 visits since the beginning of the month
  • 6 589 355 since the creation of the blog
 • Arkiv

 • Siste innlegg: