About fishing, technique, testing and more….

(www.korpsvissen.nl)

 Afgelopen zaterdag 31 maart  is de competitie 2012 van start gegaan met de eerste wedstrijd op de stranden van Noordwijk. Met deelname van 30 teams uit Nederland én België is het opnieuw een sterk bezet deelnemersveld geworden. Onder hen bevinden zich gelouterde vissers, maar ook beginnende en vriendenteams.

De competitie kenmerkt zich door een brede samenwerking van verenigingen, individuele vrijwilligers en commerciële partijen. Ook in dit tweede jaar is geprobeerd om de organisatie en de omstandigheden voor de vissers te optimaliseren. Zo bleek afgelopen week ook nog eens dat de Dutch Surfcasting Federation zich als partner verbonden heeft aan de competitie.

Rond 09.00 uur trokken de vissers naar het strand, waar door de vrijwilligers van HSV De Sportvisser een ruim parcours was uitgezet. Iedere deelnemer had 20 meter strand ter beschikking! De weersomstandigheden waren de afgelopen dagen echter drastisch veranderd en gevreesd werd dat dit de vangsten niet ten goede zou komen. Vol verwachting startten de deelnemers echter met hun voorbereiding en om 10.00 uur klonk het beginsignaal.

 

 

 

Direct kwamen de eerste vissen boven en leek de verwachting te worden geloochenstrafd. Helaas bleef het daar echter bij en pas in het slotsignaal kwamen nog enkele vissen aan de kant.

 

In het clubhuis van De Sportvisser evalueerden de deelnemers na 14.00 de wedstrijd en spraken over de uitstekende organisatie van de lokale vereniging. De volgende dag kwam ook de uitslag. Het debuterend team van DAM / BD-STORE pakte de dagwinst, voor nieuwkomer Zeevisteam de Hoop De Zeebaars team 1 en het team van Greys, die respectievelijk tweede en derde werden.

Op zaterdag 9 juni wordt de competitie in Zeeland vervolgd.

8 september      Wijk aan Zee                Strand Wijk aan Zee                 10.00 – 14.00

6 oktober          Cadzand                       Strand Zwarte Polder               10.00 – 14.00

10 november     Hoek van Holland         Strand Hoek van Holland          09.30 – 13.30

Facebook Comments
Categorie : Competitie