Team Abu Garcia

Uusia haukivapoja

dav

Abulta tulee ensikaudelle paljon upeita uutuuksia hauenkalastuksen harrastajille niin kela-, uistin, varuste- kuin vapavalikoimiin. Tällä kertaa testissä oli muutema todella herkullinen uutuusvapa, kaksi Fantasista Beast- ja yksi Verdict-sarjaa.

Testaamiselle oli kerrassaan loistavat puitteet, koska se toteutettiin eräässä hauenkalastuksen mekassa, Rügenissä. Vaikka kalantulo ei reissulla ollutkaan parasta mahdollista, useampi testaaja pääsi vavanvarteen väsyttelemään sikäläisiä keskikooltaan mukavia ja vahvoja haukia. Olosuhteet vapojen heitto-ominaisuuksien testaamiseen olivat myös mitä mainioimmat. Testikeloina olivat matalaprofiiliset Toro Beast ja Max Toro sekä pyöreäposkinen Record 6600.

VERDICT

Verdict sarja saa kaksi uutta tyylikkään harmaata haukikeppiä, joista reissussa oli mukana järeämpi aina 180g uistinten heittoon. Toinen uutuus soveltuu 120g heittopainoihin saakka. Molemmat Verdictit ovat pituudeltaan 8’6”.

Vavat ovat todella poikkeuksellisen nopeatoimisia sopien näin mitä parhaimmin spinnerbaitien sekä haukikumien heittelyyn ja ne koukuttavat kalan todella hyvin. Yleisvapoinakin ne toimivat hienosti ja väsytyksessä koko aihio taipui nätisti, vaikka vapojen nopeus saattoikin toisin odotuttaa.

Verdictin aihio on 36 ton hiilikuitua ja siinä on laadukas sopivan mittainen korkkikahva. Siimarenkaiden sisäkehä on zirconiumia ja vavat ovat kohtuullisen keveitä painaen ainoastaan noin 230g. Vavat ovat kaksiosaisia.

Eräs testaaja totesikin, että mukana ollut järeämpi Verdict on kuin vapojen Passat; vaikka keppi ei mitenkään pramea ole, se toimii loistavasti kaikissa olosuhteissa ja tuntuu käytössä todella laadukkaalta. Hinta/laatu -suhteeltaan lyömätön vapa, koska sen hinta jää vajaaseen puoleentoista sataan euroon.

FANTASISTA BEAST

Mukana olleet Fantasista Beast vavat eivät jättäneet ketään kylmäksi! Niistä huokui laatu ja kaikki osatekijät tuntuivat loksahtavan kohdalleen. Mukana oli kaksi 8’6” mittaista vapaa, toinen oli tarkoitettu heittopainoille 150g saakka ja järeämpi aina 225g uistimille. Sarjaan kuuluu näiden lisäksi kaksi muuta vapaa, 7’ jerkkivapa 150g heittopainoille ja 7’9” vastavasti 100g painoihin saakka.

Vavat ovat hieman hitaampia kuin Verdict- sarjalaiset. Beastin aihioissa tuntuu voima kaikissa tilanteissa ja tunnokkuus kalastustilanteessa on huippua. Heittäminen on helppoa ja vaivatonta.

Kahvat ovat kaksiosaiset ja materiaalina on tyylikäs musta eva, joka tarjosi hyvän pidon märkänä ja hansikkaat kädessä. Kelakiinnike on Fujin huippulaatua ja siimarenkaat (Fuji Alconite) tulevat samalta toimittajalta. Kiinnikkeen liipasin on taakse osoittava järeiden haukivapojen nykysuuntauksen mukaisesti. Näin kalastustilanteissa saa kelaa poskiotteella pidettäessä koko käden liipasimen etupuolelle tukemaan otetta vavasta.

Fantasista Beastin aihion rakenne (tetra axial carbon) tekee vavoista markkinoiden kestävimpiä ja vahvimpia. Kepit ovat kaksiosaisia, mutta ainutlaatuinen IFD -ratkaisu (Integrated Ferrule Design) mahdollistaa sen, että aihioiden vahvuus on samaa luokkaa yksiosaisten vastaavien kanssa.

Testiryhmä tykästyi erityisesti kevyempään aina 150g saakka heittävään versioon. Sillä selviää suurimmasta osasta hauenkalastukseen tarvittavista uistiminpainoista kaikkein raskaimpia lukuunottamatta. Oma ehdoton suosikkini oli sarjan järeämpi keppi, se sopi käteeni täydellisesti ja oma heittotyylini tuntui istuvan vavan aihioon optimaalisesti.

Nämä vavat on kaikissa tilanteissa haukikeppien ehdotonta aatelia. Testattujen Fantasista Beast -vapojen hinta kaupoissa on hieman alle kolmesataa euroa.

Facebook Comments
Categories : Uncategorized
  • Categories