Størfiskeri – Guidet tur med størguiden.dk

Frederik og jeg havde i lang tid snakket om, at vi skulle prøve at fange en Stør – men det virkede nærmest som den umulige opgave, når man blev informeret om hvilket grej man skulle anvende. Det er mange ting man skal ud og købe og hvordan gør man så ? og hvad nu hvis det ikke er noget man vil alligevel, så står vi der med en masse dyrt grej 😀

Så vi droppede faktisk lidt tanken igen – Lige indtil vi blev informeret om at vi kunne hyre en guide til en tur efter stør.

Vi tog derfor fat i Peter Horn Larsen fra Størguiden.dk og han ville selvfølgelig meget gerne være behjælpelig med en guidet tur efter disse store fisk.

Vi skulle mødes ved lystfiskergårdens  put and tak sø, der ligger lige udenfor Esbjerg. Vi skulle ikke have noget med, det skulle Peter nok sørge for.

små ørreder til agn

små ørreder til agn

agn til at lave  duftspor i vandet

agn til at lave duftspor i vandet

Et par kæmpe hjul til størfiskeriet

Et par kæmpe hjul til størfiskeriet

Som agn anvendte vi små ørreder ( nogle hele, andre i mindre stykker), herudover bandt Peter en lille pose med en lugtmasse i på krogen, der ved kontakt med vandet, ville opløse sig og danne et duftspor i vandet. Det skulle vise sig at være særdeles effektivt. Efter 5 minutters fiskeri, var der allerede hug.

Dagens første stør

Dagens første stør

Endelig fik jeg min første stør på land, det var en flot russisk stør på ca. 6 – 7 kg 😀

En flot Russisk stør på ca. 6 -7 kg

En flot Russisk stør på ca. 6 -7 kg

Støren genudsættes nænsomt

Støren genudsættes nænsomt

Vi nåede lige at sætte grejet og så var der hug igen. Denne gang var det Frederik der skulle fange sin første stør.

frede stør 1 (4)

Frederiks første stør blev ligeledes en flot russisk Stør på ca. 7- 8 kg

Frederik med en flot stør på ca. 7 -8 kg

Frederik med en flot stør på ca. 7 -8 kg

Peter vores guide havde også et par stænger i vandet og kort efter blev det hans tur til at kroge en stør. Denne gang en noget større fisk, der leverede en kanon god fight. Det var en Flot Baluga stør på lige omkring de 18 kg.

Baluga stør på 18 kg

Baluga stør på 18 kg

Der var fyldt med aktivitet og søen og man var ikke i tvivl om at fiskene kunne lide den agn Peter havde valgt vi skulle bruge. Nærmest hver 5 minut var der fisk der ramte linen  ( kaldet en Liner) fordi de svømmede rundt om agnen. Der gik dog heller ikke længe før jeg kunne kroge dagens anden stør. Denne gang var der lidt mere tyngde forenden af linen.

Efter en god fight kunne vi lande en flot Sibirisk stør på 13.8 kg.

en sibirisk stør på 14.8 kg

en sibirisk stør på 14.8 kg

sibirisk stør 13.8 kg

sibirisk stør 13.8 kg

Humøret var højt – hvem havde i sin vildeste fantasi forstillet sig, at vi på knap 2 timers fiskeri, havde landet 4 flotte stør. Drømme fiskeriet forsatte og efter en lille pause på 10 minutter, var der hug hos Frederik.

Frederik med fisk på

Frederik med fisk på

Det var endnu en flot russisk stør på ca. samme størrelse som den tidligere.

Frederik med russisk stør på ca. 7 -8 kg

Frederik med russisk stør på ca. 7 -8 kg

Så er fisken klar til genudsætning

Så er fisken klar til genudsætning

Efter ca. en halv time, gik endnu en bide melder – det var Peters. Støren tog et ordentlig udløb og Peter mente, at der var en go chance for, at det kunne være en Hvidstør eller en Balugastør. Efter en fed fight med gode udløb og seje træk, kom fisken til syne.

Vi fik den landet og det gik op for Peter, at det hverken var en Baluga eller en Hvidstør, men en Viluga. En Viluga er en blanding mellem de to arter og er ikke så hyppig. Peter havde forinden denne, kun fanget en enkelt af disse smukke stør.

Peter med en Viluga

Peter med en Viluga

Vi havde nu fisket omkring 3 en halve time og fået 6 fisk og 4 forskellige arter af stør – ikke dårligt. Søen rummer på nuværende tidspunkt 7 arter af stør.

Der var knald på og efter en lille frokost og en kold øl, var der igen fisk. Denne gang var det min tur.

En russisk stør landes

En russisk stør landes

Det var ikke nogen kæmpe stør, men endnu en flot russisk stør på ca. 7 kg

En flot russisk stør på ca. 7 kg

En flot russisk stør på ca. 7 kg

Lidt efter middag stilnede fiskeriet og aktiviteten lidt af, men der var nu stadig fisk – også fisk der gerne ville hugge. Igen gik en af alarmerne og Frederik løb straks hen for at give tilslag. Det var en fisk med lidt mere gang i og endelig fik Frederik også en af de bedre fights.

Frederik med fast fisk

Frederik med fast fisk

Støren leverede en god fight og på et tidspunkt kom den helt fri af vandet, så vi ikke var i tvivl om at det var en sibirisk stør der var på krogen.

sibirisk stør går fri af vandet

sibirisk stør går fri af vandet

Flot sibirisk stør

Flot sibirisk stør

Efter en god kamp med fisken, kunne vi forsigtigt lande en flot sibirisk stør på 13,7 kg – utrolig smuk fisk.

Støren løftes forsigtigt  til et billede

Støren løftes forsigtigt til et billede

frederik med smuk sibirisk stør på 13,7 kg

frederik med smuk sibirisk stør på 13,7 kg

Efterfølgende havde vi flere hug, men der gik en lille halv time før der igen var fast fisk. Denne gang var det peter der havde fisk på. Det viste sig at være endnu en flot sibirisk stør.

Peter med sibirisk stør

Peter med sibirisk stør

Vi var ikke de eneste gæster ved søen og for enden af søen sad Jesper, en af søen faste gæster. Jesper havde kroget en kæmpe fisk og Peter gik selvfølgelig om for at hjælpe med at lande den. Det viser sig faktisk, at Jesper havde kroget en af søens største stør på 37 kg.

Støren måles og vejes

Støren måles og vejes

Jesper med stør på 37 kg

Jesper med stør på 37 kg

Det var fedt at få lov at se en af disse kæmpe skabninger og nærmest uvirkeligt at, disse store dyr kan leve i så forholdsvis små søer.

Dagen var for vores vedkommende var ved at være slut, men så længe der er stænger i vandet, kan der jo fanges fisk og jeg nåede derfor lige at fange dagens sidste stør.

Så er der stør

Så er der stør

Det var endnu en Russisk stør på ca. samme størrelse som de forgående.

russisk stør ca 6 kg

russisk stør ca 6 kg

Så er en god dag ved at være slut

Så er en god dag ved at være slut

Det havde været en helt fantastisk dag, både hvad angik fiskeriet, men også hele oplevelsen og det gode selskab. Vi landende i alt 10 flotte stør på ca. 7 timers fiskeri og med den største stør på 18 kg.  Dette havde ikke været muligt for os, uden Peters hjælp – Så en stor tak til Peter fra størguiden

Frederik og jeg er blevet en smule bidt af dette fiskeri og vil nu helt sikkert, ud og se på noget grej, så vi selv  kan komme afsted efter stør.

Især i perioden hvor åen er lukket, vil dette fremadrettet nok blive vores primære fiskeri 😀

Til andre som endnu ikke har prøvet dette fiskeri – det skal prøves ! og det kan kun anbefales at hyre en guide. For der er utrolig mange ting at lærer om både fiskeriet, agnen, metoden samt alt grejet. Karpefiskere har en kæmpe fordel i dette fiskeri og kender nok de fleste af tingene. Men for sådan nogle som os, der aldrig har sat pellets eller boilies på en krog – ja, der er en guide en god ting 😀

lystfiskergårdens put and take vil om 14 dage, flytte alle deres stør fra den lille sø over i den store sø. Rygterne går på, at der vil komme både flere og endnu større fisk i søen 😀

Hold øje med bloggen – for en af de kommende dage, smider jeg en film op spækket med gode fights fra denne tur :)

Håber i syntes om indlægget og smid endelig en kommentar hvis du har spørgsmål.

Senja Furbo

 

 

 

 

Facebook Comments
Kategorier : Lystfiskeri