Laksesæonen 2016 – året der gik

Laksesæsonen 2016 var for mit vedkommende en helt særlig sæson, både fordi at det bød på noget helt fantastisk fiskeri, men også fordi at det var min sidste sæson “alene” – altså (inden jeg skulle være mor ) :)

Sæsonens første laks fik jeg forholdsvis hurtigt, nemlig den 20 april. Det var en flot laks på 88 cm og 7,8 kg, som jeg valgte at hjemtage.

laks 88 cm 7,8 kg

laks 88 cm 7,8 kg

Efter denne laks var det som om, at alt gik galt. Der gik længe imellem huggene og når det endelig skete mistede jeg laksen –  så jeg gik til Frederik og bad ham hjælpe mig med, hvad jeg gjorde forkert.

Frederik gik en tur med mig og svaret var simpelt – det eneste jeg kan se at du gør anderledes er, at du fisker med fletline istedet for monoline.

Jeg valgte derfor at teste om det ville blive bedre, hvis jeg skiftede til samme opsæt som Frederik.

Så turen efter drog en kammerat (Ole) og jeg til Storåen, for at teste om det kunne have en effekt. Ole gik med fletline og jeg startede med monofil line. Vi delte os op, for ikke at fiske det samme vand.

Allerede i andet kast var der hug, det var en lille laks på 45 cm der hurtig fik friheden – tilfældigt tænkte jeg og fiskede videre. Jeg fiskede kun 100 m længere op af åen og så var der hug igen. Denne gang var det en laks på ca. 65 cm, der hurtigt fik friheden igen.

Jeg forsatte fiskeriet ned langs åen og stødte på flere fiskere der intet havde mærket – Ole havde heller ikke mærket noget. Efter endnu en times fiskeri, var der hug igen. Denne gang var det en flot havørred på 64 cm og 3,3 kg, der var faldet for en sort kondom spinner.

havørred 64 cm 3,3 kg

havørred 64 cm 3,3 kg

At skifte til en monofil line, havde for mit vedkommende tilsyneladende  haft en stor betydning for mit fiskeri og jeg havde ingen planer om, at gå tilbage til fletline i åen. Dette skulle vise sig at være en god ide for resten af sæsonen bød virkelig på et kanon fiskeri, med mange store og flotte laks og med den største på + 100 cm – En flot farvet hanlaks fra Storåen.

hanlaks ca. 100 cm

hanlaks ca. 100 cm

Sæsonen sluttede for mit vedkommende den 14.10, med en rigtig flot hanlaks på ca. 95 cm.

Sikke en måde at afslutte sæsonen på og på dette tidspunkt, var jeg egentlig også glad for, at sæsonen sluttede da maven efterhånden var så stor og tung og vade rundt med 😀

hanlaks ca. 98 cm

hanlaks ca. 95 cm

Nedenfor et udpluk at sæsonens flotte laks :

hunlaks 85 cm.

hunlaks 85 cm.

hunlaks ca. 95 cm

hunlaks ca. 95 cm

laks 85 cm

laks 85 cm

havørred 63, 3 kg.

havørred 63 cm 3 kg.

laks 55 cm

laks 55 cm

laks 75 cm

laks 75 cm

hanlaks 90 cm

hanlaks 90 cm

laks 70 cm

laks 70 cm

laks 85 cm

laks 85 cm

laks 98 cm

laks 98 cm

 laks - 78cm.

laks – 78cm.

laks  77 cm

laks 77 cm

 

Vi ses ved åen i år 2017 :)

Knæk og bræk

Senja Furbo

Facebook Comments
Kategorier : Fangster, laksefiskeri, Lystfiskeri