Ørred og Gulp Salmon Egg

Når jeg er af sted i en put and take sø, fisker jeg ofte med bombarda flåd monteret med enten powerbait, flue, små lette blink eller gummidyr.

Jeg har personligt altid syntes at de små hvide gummidyr er sjove at fiske med og de kan ofte være en succes hos søens ørreder, men som alle andre former for fiskeri, er der visse dage hvor bare intet virker :) De dage oplevede vi i de mørke Svenske søer, vi forsøgte alt fra fluer til bundliner, men de gad intet.

Efter mange timers fiskeri gik jeg tilbage til mit bombarda rig med hvidt gummidyr og jeg fik da også nogle enkelte forsigtige hug, men intet seriøst. Jeg forsøgte at monterer en lille klump powerbait på krogen under gummidyret, men der faldt hurtigt af igen.

Jeg havde Inden vi drog af sted mod Sverige, bestilt nogle Gulp salmon eggs i flere forskellige farver, for netop at teste disse på ørrederne. Gulp salmon Eggs, er små gummiperler der ligger i en væske med en kraftig lugt.

Gulp salmon eggs i rød

Jeg montrerede et af de små røde salmon eggs på min enkeltkrog under det hvide gummidyr, for at tilføje den noget lugt. Jeg håbede på at det kunne få ørrederne til at hugge mere aggressivt og muligvis fange lidt :)

Sæt det lille æg under gummidyret :)

Allerede i første kast var der langt mere interesse, de små enkelte hug, blev til flere intense hug og fiskene virkede mere aggrasive. Efter mange hug som blev misset, sad der endelig en fin regnbueørred i 3 kast. Efter ørreden var på land, fik jeg hurtigt gjort mig klar igen og allerede få kast efter, var der igen en fisk og endnu en fin regnbue kom til syne.

Så er der en endelig hug..

En flot regnbue på land :)

Gummidyret får en mere rullende bevægelse i vandet, når der monteres et af disse perler. Om det er bevægelsen, lugten eller den hidsige røde farve i kombination med den hvide farve der gør forskellen, ved jeg ikke, men det blev til en del fine fisk i løbet af dagen og resten af ugen, var dette rig det fortrukne :) Fordelen ved disse gummikugler er at de holder godt på krogen og ikke falder af ved gentagne kast. Dog er de som regel væk efter hugget fra en ørred og der skal monteres en ny.

Da vi vendte hjem til Danmark igen, har jeg siden fisket en del med dette opsæt og det kan visse dage være dette der gør forskellen. Selvfølgelig er der også dage hvor dette ikke virker og hvor andet bare er bedre, men jeg syntes generelt at jeg har fanget mere på gummidyrene efter jeg er begyndt at montere disse. :)

Jeg benytter som regel et synkende bombarda flåd med ca. 2 – 2,5 m line bagefter, nederst monterer jeg en rød orme krog, som passer til gummidyrets størrelse. bombarda flådet monteres på hovedlinen med en svirvel under, hvor selve forfanget kan hæftes i.

Jeg håber dette kan give jer et par ideer til fiskeriet i putten og måske til fiskeriet med de mange fine gummidyr på markedet. Det kan være det der virker, når andet ikke gør :)

Skriv endelig en kommentar hvis i har spørgsmål eller blot vil sige hej :)

Knæk og Bræk der ude…..

 

Senja Furbo

 

Facebook Comments
Kategorier : Grej og Teknik, Tips og Triks